Šios pekino kopūsto salotos yra gaivios, gardžios, puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų. Jas gaminome su morkomis, raudonąja paprika, žemės riešutais, sojų padažu.
Pekino (kininis) kopūstas yra sveikas ir lengvai virškinamas, dera su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis. Iš jo dažniausiai gaminamos salotos ir fermentuoti produktai (kimchi), sriubos, troškiniai. Kininis kopūstas yra puikus vitamino C, K šaltinis. Jis turi daug mineralų, skaidulų, nekaloringas, pasižymi antioksidantų gausa. Ši daržovė galimai padeda mažinti uždegimą organizme, padeda stiprinti imuninę sistemą, palaiko širdies sveikatą, reguliuoja žarnyno veiklą. Taip pat gali padėti detoksikuoti organizmą, skatina toksinų pasišalinimą.
Kaip pagaminti šias pekino kopūsto salotas?
Pekino kopūstą smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite šiaudeliais, papriką – plonomis juostelėmis, žemės riešutus stambiai sukapokite. Indelyje sumaišykite padažo ingredientus, prieskonines žoleles susmulkinkite. Tada dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Kiti salotų receptais su kopūstais:
Pekino kopūsto salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 138 kcal, angliavandenių 7,5 g, riebalų 11,0 g, baltymų 3,3 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 1/4 pekino kopūsto
- 1 morkos
- 1/2 saldžiosios raudonos paprikos
- 30 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
- saujelės šviežių petražolių, svogūnų laiškų ar kalendrų
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arbat. š. sojų padažo
- 1 arbat. š. baltojo vyno acto ar ryžių acto
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Pekino kopūstą smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite šiaudeliais, papriką – plonomis juostelėmis, žemės riešutus stambiai sukapokite. Indelyje sumaišykite padažo ingredientus. Prieskonines žoleles susmulkinkite.
- Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.