Skip to content

Salotos Kūčioms su raugintais kopūstais, burokėliais ir pupelėmis

Salotos Kūčioms
Pasidalinkite su draugais:

Šios salotos Kūčioms su raugintais kopūstais, burokėliais ir pupelėmis yra pagamintos pagal senovinį, tradicinį receptą. Salotos yra be majonezo ar gyvūninės kilmės produktų. Rekomenduoju išsivirti didesnį kiekį daržovių, kurias galėsite panaudoti gamindami kitas šventines salotas, pavyzdžiui, baltą mišrainę ar silkę pataluose.

Pupeles galima naudoti virtas įprastai ar garuose, taip pat tinka ir konservuotos. Kaip patiems išsivirti pupeles? Geriausia jas išmirkyti per naktį. Virkite ant nedidelės ugnies apie 45–70 minučių. Į virimo pabaigą įberkite druskos. Pupelės turėtų būti minkštos, bet dar išlaikyti formą. Skystį, likusį nuo pupelių, galite panaudoti sultiniui.

Salotos Kūčioms

Kaip pagaminti salotas Kūčioms su raugintais kopūstais?

Išsivirkite daržoves: išvirkite neluptą bulvę, morką. Ar daržovės išvirusios, patikrinkite įdurdami šakutę. Atskirai virkite burokėlį arba galite nusipirkti virtus burokėlius iš prekybos centrų. Daržoves atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Raugintus kopūstus pasmulkinkite peiliu.

Salotos: atskirame inde sumaišykite burokėlius ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Kitame inde sumaišykite visus kitus produktus. Tada sudėkite burokėlius ir viską išmaišykite (burokėliai mažiau nudažys kitus produktus).

Kitos salotos šventėms:

Silkė pataluose su burokėliais

Salotų Kūčioms prduktai

    Raugintų kopūstų salotos

    Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais

    Mišrainė Kūčioms

    Salotos Kūčioms su raugintais kopūstais, burokėliais ir pupelėmis

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 218 kcal, angliavandenių 20,4 g, riebalų 13,8 g, baltymų 4,3 g
    • Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

    Jums reikės:

    • 2 stiklinių (170 g) raugintų kopūstų
    • burokėlio
    • morkos
    • bulvės
    • 1/2 stiklinės baltųjų pupelių (tinka virtos ar konservuotos)
    • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1 arbat. š. obuolių acto
    • saujelės šviežių susmulkintų krapų
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Išvirkite neluptą bulvę, morką. Ar daržovės išvirusios, patikrinkite įdurdami šakutę. Atskirai virkite burokėlį arba galite nusipirkti virtus burokėlius iš prekybos centrų.
    2. Daržoves atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Raugintus kopūstus pasmulkinkite peiliu.
    3. Atskirame inde sumaišykite burokėlius ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Kitame inde sumaišykite visus kitus produktus. Tada sudėkite burokėlius ir viską išmaišykite (burokėliai mažiau nudažys kitus produktus).
    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *