Šios salotos su kumpiu, kopūstu ir konservuotais kukurūzais yra gaivios, gardžios ir greitai pagaminamos. Jos ganėtinai sočios, maistingos. Gali būti kaip puikus užkandis ar patiekalas lengviems pietums ar vakarienei. Vietoj šviežio kopūsto galite naudoti pekininį – jis irgi puikiai tiks šiose salotose. Taip pat galite naudoti ir daugiau daržovių, pavyzdžiui, morkas, papriką, pomidorus, žirnelius. Kumpį galite keisti dešra ar rūkyta vištiena.
Virtas kiaulienos kumpis yra puikus baltymų šaltinis, jame yra vitaminų, mineralų, pavyzdžiui, B grupės vitaminų, cinko, geležies, fosforo ir niacino. Jis yra malonaus skonio, ilgai negenda, todėl ypač tinka vasaros metu.
Kokių reikės ingredientų šioms salotoms su kumpiu, kopūstu ir kukurūzais?
- Šviežio kopūsto
- Virto kiaulienos kumpio
- Fermentinio sūrio
- Konservuotų kukurūzų
- Agurko
- Majonezo
- Krapų
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti šias salotas su kumpiu, kopūstu ir kukurūzais?
Kopūstą smulkiai supjaustykite, kumpį, sūrį ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, susmulkinkite krapus. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus, įdėkite majonezo, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir viską išmaišykite. Patiekite su paskrudinta duona.
Kiti salotų receptai su kumpiu:
Mišrainė su makaronais ir kumpiu
Salotos su kumpiu, kopūstu ir kukurūzais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 127 kcal, angliavandenių 4,8 g, riebalų 7,9 g, baltymų 11,2 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1/2 šviežio kopūsto
- 150 g virto kiaulienos kumpio
- 50 g fermentinio sūrio
- 1/4 ilgavaisio agurko
- 80 g konservuotų kukurūzų
- 2 valg. š. majonezo
- saujelės šviežių krapų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kopūstą smulkiai supjaustykite, kumpį, sūrį ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais, susmulkinkite krapus.
- Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus, įdėkite majonezo, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir viską išmaišykite.