Skip to content

Silkė su morkomis ir svogūnais: visada puikus pasirinkimas bet kuria proga

Silkė su morkomis
Pasidalinkite su draugais:

Silkė su morkomis ir svogūnais yra vienas populiariausių šventinių patiekalų per Kūčias ir Kalėdas. Žinoma, šis patiekalas jus gali džiuginti ir įprastomis dienomis. Jo gamyba išties nesudėtinga, o skonis puikus. Į šią silkę su morkomis įdėjome ir džiovintų spanguolių. Jos suteikia lengvos rūgštelės. Taip pat galite įdėti ir pakepintų saulėgrąžų. Silkę galite naudoti tiek aliejuje, tiek be jo.

Silkė su morkomis

Kaip pagaminti silkę su morkomis ir svogūnais?

Morkos ir svogūnai: morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 4 minutes ar kol jis suminkštės. Sudėkite morkas ir kepinkite, kol jos pats minkštos, apie 10 minučių. Galite įpilti truputį vandens.

Pomidorų padažas: įpilkite pomidorų padažo, įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite ir dar patroškinkite kelias minutes.

Spanguolės: keletą minučių pamirkykite spanguoles. Jas sudėkite į keptuvę ir išmaišykite.

Silkės su morkomis patiekimas: silkę supjaustykite juostelėmis. Į pailgo indo apačią sudėkite silkės gabaliukus, uždėkite morkas ant viršaus. Papuoškite silkių juostelėmis, apibarstykite susmulkintais krapais.

Kiti receptai su silke:

Silkės su morkomis gaminimas

Morkos ir svogūnai

Silkė su morkomis ir pomidorų padažu

Silkės patiekalai

Silkė su morkomis ir spanguolėmis

Silkė su morkomis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 201 kcal, angliavandenių 13,7 g, riebalų 14,7 g, baltymų 4 g
  • Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:

  • 2 (100 g) juostelių silkių filė
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 2–3 valg. š. pomidorų padažo
  • 3 valg. š. džiovintų spanguolių
  • šviežių krapų, papuošimui
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 4 minutes ar kol jis suminkštės.
  3. Sudėkite morkas ir kepinkite, kol jos taps minkštos, apie 10 minučių. Galite įpilti truputį vandens.
  4. Įpilkite pomidorų padažo, įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite ir dar patroškinkite kelias minutes.
  5. Keletą minučių šiltame vandenyje pamirkykite spanguoles. Jas sudėkite į keptuvę ir išmaišykite.
  6. Silkę supjaustykite juostelėmis. Į pailgo indo apačią sudėkite silkės gabaliukus, uždėkite morkas ant viršaus. Papuoškite silkių juostelėmis, apibarstykite susmulkintais krapais.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *