Skip to content

Silkės mišrainė su burokėliais: tiks ir Kūčių stalui

Silkės mišrainė
Pasidalinkite su draugais:

Ši silkės mišrainė su burokėliais tinka bet kuria proga, taip pat ją galite patiekti ir Kūčioms, nes joje nėra kiaušinių, pieno produktų ar majonezo. Mišrainė yra išties gardi, ryškaus skonio, nors ir pagaminta iš visai paprastų produktų. Jeigu naudosite jau išvirtus burokėlius, ją pagaminsite tikrai gana greitai ir nesudėtingai. Šią mišrainę gaminome ir su morkomis, svogūnu, krapais. Papildomai galite įdėti konservuotų žirnelių ar pakepintų saulėgrąžų.

Silkės mišrainė

Kaip pagaminti silkės mišrainę su burokėliais?

Daržovės: morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę, burokėlius pjaustykite plonais šiaudeliais.

Kepimas: keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 5 minutes ar kol jis suminkštės. Tada sudėkite morkas, jas irgi kepinkite, kol taps minkštos, daugmaž apie 10 minučių. Kepdami galite įpilti šlakelį vandens. Įberkite druskos, pipirų.

Mišrainė: Inde sumaišykite morkas, svogūną, burokėlius. Smulkiai supjaustykite silkę, įpilkite aliejaus, įberkite susmulkintų krapų ir viską gerai išmaišykite.

Kiti receptai su silke:

    Kaip pagaminti silkės mišrainę?

    Morkos

    Burokėliai

    Silkės mišrainė

    Silkės mišrainė su burokėliais

    Gaivios silkės salotos

    Silkės mišrainė su burokėliais

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 163 kcal, angliavandenių 10,4 g, riebalų 12,0 g, baltymų 4,6 g
    • Paruošimo laikas: 20 min.

    Jums reikės:

    • 2 vidutinio dydžio (apie 200 g) virtų burokėlių
    • 1 didesnės morkos
    • 1 svogūno
    • 2 juostelių silkės filė aliejuje
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
    • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus į mišrainę
    • šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
    • saujelės šviežių krapų

    Gaminimas:

      1. Morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę, burokėlius pjaustykite plonais šiaudeliais.
      2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 5 minutes ar kol jis suminkštės.
      3. Tada sudėkite morkas, jas irgi kepinkite, kol taps minkštos, daugmaž apie 10 minučių. Kepdami galite įpilti šlakelį vandens. Įberkite druskos, pipirų.
      4. Inde sumaišykite morkas, svogūną, burokėlius. Smulkiai supjaustykite silkę, įpilkite aliejaus, įberkite susmulkintų krapų ir viską gerai išmaišykite.
      Pasidalinkite su draugais:
      author avatar
      Salotų Fėja

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *