Šios šviežių kopūstų salotos yra išties pavasariškos, gaivios, taip pat jose yra daug skaidulų ir vitaminų. Kitaip tariant, jose yra viskas, ko reikia po tamsaus žiemos laikotarpio. Salotas gaminome su agurkais ir ridikėliais – jie salotoms suteikė gaivumo ir traškumo. Į šias kopūstų salotas dėjome šviežius krapus ir svogūnų laiškus. Pastarųjų galima ir nedėti.
Kopūstų salotos tinka ir metantiems svorį, nes jose daug skaidulų, bet mažai kalorijų. Salotos sotumo jausmą suteiks tikrai ilgam. Taip pat kopūstai gerina virškinimą, skatina žarnyno veiklą. Kopūstuose yra daug vitamino C, B grupės vitaminų, magnio, kalcio ir antioksidantų. Šias salotas galite valgyti tiek vienas, tiek derinti kartu su mėsos ar žuvies patiekalais.

Kaip pagaminti šviežių kopūstų salotas su agurkais ir ridikėliais?
Smulkiai supjaustome kopūstą. Iš agurko išskobiame minkštąją dalį. Agurką smulkiai supjaustome. Ridikėlius irgi smulkiai supjaustome, krapus, svogūnų laiškus susmulkiname. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus.
Kitos salotos su kopūstais:
- Coleslaw salotos su kopūstais ir morkomis
- Kopūstų salotos su paprika
- Kopūstų salotos su majonezu, morkomis ir konservuotais kukurūzais





Šviežių kopūstų salotos su agurkais ir ridikėliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 85 kcal, angliavandenių 4,5 g, riebalų 6,9 g, baltymų 1,3 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 1/2 šviežio kopūsto
- 1/4 ilgavaisio agurko
- 5–6 nedidelių ridikėlių
- kelių šakelių kapų
- keleto svogūnų laiškų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- žiupsnelio cukraus (nebūtinai)
Gaminimas:
- Smulkiai supjaustome kopūstą.
- Iš agurko išskobiame minkštąją dalį (jos nenaudojame). Agurką smulkiai supjaustome.
- Ridikėlius irgi smulkiai supjaustome, krapus, svogūnų laiškus susmulkiname.
- Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus.