Pikantiškos salotos – jų pristatinėti nereikia, nes šias salotas yra ragavęs kiekvienas. Primename jų receptą, kuris yra paprastas, o salotos labai gardžios. Pikantiškas salotas galima valgyti vienas su duona arba naudoti kaip užtepėlę. Jas galite patiekti su kepta duona.
Šių salotų skonis neatsiejamas nuo česnako, jo galite naudoti pagal skonį arba galite ir išvis jo nedėti. Mes į pikantiškas salotas dėjome truputį garstyčių ir kiek mažiau majonezo. Dalį majonezo galite keisti graikišku jogurtu.
Taip pat šiose salotose yra daug baltymų, jos yra sočios, todėl puikiai tiks ir pusryčiams. Kiaušiniai yra kokybiškų baltymų šaltinis, juose gausu vitaminų B2, B12, D, A, E, taip pat seleno, geležies, cinko. Kiaušiniai gerina smegenų veiklą, padeda išlaikyti geras atminties funkcijas, apsaugo akis nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių, mažina riziką susirgti katarakta.
Kaip pagaminti šias pikantiškas salotas?
Kiaušinius ir fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnako skilteles išspauskite arba smulkiai sutarkuokite. Dubenyje sumaišykite visas salotų sudėtines dalis, viską išmaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Kiti salotų receptai su kiaušiniais:
- Žirnelių salotos su kiaušiniais, sūriu ir šonine
- Tuno salotos su kiaušiniu ir žirneliais
- Kiaušinių salotos su lašiša ir žirneliais
Pikantiškos salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 168 kcal, angliavandenių 1,4 g, riebalų 14,1 g, baltymų 12,5 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 3 kietai virtų kiaušinių
- 100 g fermentinio sūrio
- 3–4 valg. š. majonezo
- 1–2 česnako skiltelių
- 1 arbat. š. garstyčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kiaušinius ir fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Česnako skilteles išspauskite arba smulkiai sutarkuokite.
- Dubenyje sumaišykite visas salotų sudėtines dalis, viską išmaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.