Ši agurkų mišrainė žiemai su svogūnais yra gardi, puikaus skonio, saldžiarūgštė ir tiks prie visų patiekalų. Agurkus galite naudoti pačius įvairiausius: tiek mažesnius, tiek tuos, kurie jau yra perraugę. Nors vasaros metu daugelis atsivalgo tiek šviežių, tiek raugintų agurkų, bet tokia agurkų mišrainė irgi verta dėmesio. Jos pagaminimas kiek užtrunka, bet tikrai yra nesudėtingas.
Kaip pagaminti agurkų mišrainę žiemai su svogūnais?
Agurkus supjaustykite griežinėliais, svogūną pusžiedžiais ir dar per pusę, krapus susmulkinkite. Į didelį puodą sudėkite visas daržoves, supilkite aliejų, actą, suberkite druską, cukrų. Gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti bent valandą, kad išsiskirtų skystis iš agurkų. Tada puodą statykite ant ugnies, kai viskas pradės virti, sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 10 min. ar kol agurkai pakeis spalvą, suminkštės. Jie dar turi išlaikyti kažkiek traškumo ir savo formą.
Tuo metu paruoškite stiklainius (naudojau 2 stiklainius po 0,4 l): juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 150 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.Pagamintą agurkų mišrainę sudėkite į paruoštus stiklainius, juos užsukite. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol visiškai atvės. Tada padėkite į šaltą patalpą.
Kitos mišrainės žiemai:
- Kopūstų mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
- Morkų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir paprika
- Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
Agurkų mišrainė žiemai su svogūnais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 162 kcal, angliavandenių 9,3 g, riebalų 14,2 g, baltymų 1,3 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 40 min.
Jums reikės:
- 1 kg agurkų
- 1 svogūno
- 6 valg. š. aliejaus
- 2 valg. š. acto, 9 proc.
- 1 valg. š. cukraus
- 1 arbat. š. druskos
- kelių šakelių krapų
Gaminimas:
- Agurkus supjaustykite griežinėliais, svogūną pusžiedžiais ir dar per pusę, krapus susmulkinkite.
- Į didelį puodą sudėkite visas daržoves, supilkite aliejų, actą, suberkite druską, cukrų. Gerai viską išmaišykite ir palikite pastovėti bent valandą, kad išsiskirtų skystis iš agurkų.
- Tada puodą statykite ant ugnies, kai viskas pradės virti, sumažinkite ugnį iki nedidelės ir troškinkite apie 10 min. ar kol agurkai pakeis spalvą, suminkštės. Jie dar turi išlaikyti kažkiek traškumo ir savo formą.
- Tuo metu paruoškite stiklainius (naudojau 2 stiklainius po 0,4 l): juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 150 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
- Pagamintą agurkų mišrainę sudėkite į paruoštus stiklainius, juos užsukite. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol visiškai atvės. Tada padėkite į šaltą patalpą.