Ši burokėlių mišrainė žiemai gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat ją galite naudoti, kai norėsite virti burokėlių sriubą ar barščius. Tikrai nesigailėsite, jeigu jos pasigaminsite ir turėsite bent kelis stiklainiukus savo sandėliuke ar rūsyje. Šios burokėlių mišrainės žiemai skonis išties puikus – sodrus, švelnus, kiek saldžiarūgštis. Ją su mielu noru valgysite netgi vieną.
Šią mišrainę gaminome ir su morkomis, pomidorais, svogūnu. Papildomai galite įdėti paprikų, pupelių, pomidorų padažo.
Kaip pagaminti burokėlių mišrainę žiemai?
Pasruoškite daržoves: svogūnus supjaustykite nedideliais gabaliukais. Morkas, burokėlius sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite jų odelę. Tada juos smulkiai supjaustykite.
Mišrainės gaminimas: puode įkaitinkite 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 4 min. ar kol jie suminkštės. Sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 4 min. Tada sudėkite burokėlius, sugrūstus česnakus ir viską kepinkite apie 10 min.
Į puodą sudėkite pomidorus ir viską troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30–40 min. ar kol burokėliai bus ganėtinai minkšti. Galiausiai supilkite actą, suberkite cukrų, druską, likusį aliejų, lauro lapą ir dar patroškinkite apie 5 min.
Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min. Sudėkite mišrainę į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.
Kiti receptai su burokėliais:
- Burokėlių salotos su feta
- Keptų burokėlių salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis
- Salotos su burrata, pomidorais ir burokėliais
Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 226 kcal, angliavandenių 28,5 g, riebalų 12,2 g, baltymų 3,8 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.
Jums reikės:
- 800 g (3 didesnio dydžio) burokėlių
- 500 g (5 nedidelių) pomidorų
- 2 didesnio dydžio morkų
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 3 skiltelių česnako
- 2 valg. š. cukraus
- 1 ½ arbat. š. druskos
- 1 valg. š. acto, 9 proc.
- 5 valg. š. aliejaus
- lauro lapo
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Svogūnus supjaustykite nedideliais gabaliukais. Morkas, burokėlius sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite jų odelę. Tada juos smulkiai supjaustykite.
- Puode įkaitinkite 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 4 min. ar kol jie suminkštės.
- Sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 4 min.
- Sudėkite burokėlius, sugrūstus česnakus ir viską kepinkite apie 10 min.
- Į puodą sudėkite pomidorus ir viską troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30–40 min. ar kol burokėliai bus ganėtinai minkšti.
- Į puodą supilkite actą, suberkite cukrų, druską, likusį aliejų, lauro lapą ir dar patroškinkite apie 5 min.
- Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
- Sudėkite mišrainę į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.