Kopūstų mišrainė žiemai tikrai jus džiugins šaltuoju metų laikotarpiu. Gaminome ją kartu su morkomis, pomidorais, paprika bei svogūnais. Šią mišrainę galite valgyti kaip garnyrą ar netgi naudoti kaip paruoštuką, kai gaminsite ukrainietiškus barščius ar kopūstų sriubas. Pasigaminti šią mišrainę tikrai nėra sudėtinga, o jos skonis džiugins visus šeimos narius.

Kaip pagaminti kopūstų mišrainę žiemai su morkomis ir pomidorais?
Paruoškite daržoves: kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka, papriką supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Pomidorus irgi supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Mišrainės gaminimas: dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną ir jį pakepinkite apie 5 minutes ar kol jis pasidarys permatomas. Sudėkite morkas ir dar viską pakepinkite apie 4 minutes. Tada sudėkite pomidorus, papriką ir kepinkite apie 4 minutes. Galiausiai į puodą suberkite kopūstus, druską, cukrų, lauro lapą, pipirų grūdėlius. Viską gerai išmaišykite ir ant nedidelės kaitros troškinkite apie 30 minučių ar kol kopūstai suminkštės.
Iš puodo išimkite lauro lapą, pipirus, supilkite actą ir dar patroškinkite kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Pasiruoškite stiklainius (naudojau 2 stiklainius po 0,5 l ir 1 stiklainį 0,4 l): juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 minučių. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 minutes. Pagamintą kopūstų mišrainę sudėkite į paruoštus stiklainius, juos užsukite. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.
Kitos mišrainės žiemai:
- Morkų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir paprika
- Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
- Cukinijų mišrainė žiemai su paprikomis






Kopūstų mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 223 kcal, angliavandenių 34,2 g, riebalų 9,0 g, baltymų 5,3 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Jums reikės:
- 1,5 kg kopūstų
- 3 (500 g) pomidorų
- 1 saldžiosios paprikos
- 1 didelio svogūno
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 1/2 valg. š. druskos
- 2 valg. š. cukraus
- 1 lauro lapo
- 5 pipirų grūdelių
- 50 ml aliejaus
- 2 valg. š. acto, 9 proc.
Gaminimas:
- Paruoškite daržoves: kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka, papriką supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Pomidorus irgi supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną ir jį pakepinkite apie 5 minutes ar kol jis pasidarys permatomas. Sudėkite morkas ir dar viską pakepinkite apie 4 minutes.
- Sudėkite pomidorus, papriką ir kepinkite apie 4 minutes. Galiausiai į puodą suberkite kopūstus, druską, cukrų, lauro lapą, pipirų grūdėlius. Viską gerai išmaišykite ir ant nedidelės kaitros troškinkite apie 30 minučių ar kol kopūstai suminkštės.
- Išimkite lauro lapą, pipirus, supilkite actą ir dar patroškinkite kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
- Pasiruoškite stiklainius (naudojau 2 stiklainius po 0,5 l ir 1 stiklainį 0,4 l): juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
- Pagamintą kopūstų mišrainę sudėkite į paruoštus stiklainius, juos užsukite. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.