Skip to content

Avokadų salotos su pomidorais ir agurkais – paprastos ir gaivios

Avokadų salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios avokadų salotos yra paprastai pagaminamos, gaivios, sočios, puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Gaminome jas su agurkais, pomidorais, raudonuoju svogūnu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis. Geriausia naudoti nedidelius, prinokusius avokadus. Salotas reiktų suvartoti tą pačią dieną, nes avokadas ima tamsėti.

Avokado pristatinėti nereikia – vieni jį mėgsta, o kiti negali pakęsti. Dažniausiai avokadas valgomas jį sutrinus ir užtepus ant batono. Taip pat gaminamos salotos, dedama į kokteilius arba galima pasigaminti šaltą sriubą. Avokadai yra kaloringi, nes jie yra sveikųjų riebalų šaltinis. Juose yra daug antioksidantų, skaidulų, vitamino K, C, B5, B6, folio rūgšties.

Ar avokadas yra tinkamas vartoti, galite sužinoti nuėmę jo kotelį. Po juo turėtų matytis geltona spalva – toks avokadas yra prinokęs. Žalia spalva rodo, kad avokadas dar neprinokęs, o ruda – jau pernokęs.

Avokadų salotos

Kokių ingredientų reikės šioms avokadų salotoms?

  • Avokadų
  • Agurkų
  • Vyšninių pomidorų
  • Raudonojo svogūno
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos
  • Džiovintų bazilikų
  • Druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti avokadų salotas su pomidorais ir agurkais?

Avokadus, agurkus, svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis. Sumaišykite padažo sudėtines dalis. Dideliame inde sumaišykite visas daržooves, padažą. Patiekite iškart.

Kitos salotos su avokadais:

Avokadų salotų sudėtinės dalys

Vyšniniai pomidorai

Agurkai

Avokadas

Gaivios salotos su avokadu

Salotos su avokadu ir agurku

Avokadų salotos su pomidorais ir agurkais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 182 kcal, angliavandenių 8,0 g, riebalų 16,7 g, baltymų 2 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Jums reikės:

  • 2 nedidelių avokadų
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 1/4 raudonojo svogūno

Padažas:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Avokadus, agurkus, svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis.
  2. Sumaišykite padažo sudėtines dalis.
  3. Dideliame inde sumaišykite visas daržooves, padažą. Patiekite iškart.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *