Šios avokadų salotos yra paprastai pagaminamos, gaivios, sočios, puikiai tinka prie mėsos patiekalų. Gaminome jas su agurkais, pomidorais, raudonuoju svogūnu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis. Geriausia naudoti nedidelius, prinokusius avokadus. Salotas reiktų suvartoti tą pačią dieną, nes avokadas ima tamsėti.
Avokado pristatinėti nereikia – vieni jį mėgsta, o kiti negali pakęsti. Dažniausiai avokadas valgomas jį sutrinus ir užtepus ant batono. Taip pat gaminamos salotos, dedama į kokteilius arba galima pasigaminti šaltą sriubą. Avokadai yra kaloringi, nes jie yra sveikųjų riebalų šaltinis. Juose yra daug antioksidantų, skaidulų, vitamino K, C, B5, B6, folio rūgšties.
Ar avokadas yra tinkamas vartoti, galite sužinoti nuėmę jo kotelį. Po juo turėtų matytis geltona spalva – toks avokadas yra prinokęs. Žalia spalva rodo, kad avokadas dar neprinokęs, o ruda – jau pernokęs.
Kokių ingredientų reikės šioms avokadų salotoms?
- Avokadų
- Agurkų
- Vyšninių pomidorų
- Raudonojo svogūno
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos
- Džiovintų bazilikų
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti avokadų salotas su pomidorais ir agurkais?
Avokadus, agurkus, svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis. Sumaišykite padažo sudėtines dalis. Dideliame inde sumaišykite visas daržooves, padažą. Patiekite iškart.
Kitos salotos su avokadais:
- Meksikietiškos salotos su vištiena ir daržovėmis
- Lengvos salotos su lašiša ir kiaušiniais
- Salotos su mangu ir vištiena
Avokadų salotos su pomidorais ir agurkais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 182 kcal, angliavandenių 8,0 g, riebalų 16,7 g, baltymų 2 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 2 nedidelių avokadų
- 2 trumpavaisių agurkų
- 150 g vyšninių pomidorų
- 1/4 raudonojo svogūno
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Avokadus, agurkus, svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais, vyšninius pomidorus perpjaukite į 4 dalis.
- Sumaišykite padažo sudėtines dalis.
- Dideliame inde sumaišykite visas daržooves, padažą. Patiekite iškart.