Šios bulvių salotos gerokai skiriasi nuo tradicinių, nes jose naudojome traiškytas bulvytes (angl. smashed potatoes). Toks bulvių paruošimas išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose prieš keletą metų, o neseniai kažkas sugalvojo iš jų pasigaminti ir gardžias salotas. Traiškytoms bulvėms pagaminti geriausia naudoti kuo mažesnes bulves, jas reikia išvirti su lupena, o tada su stiklinės apačia jas atsargiai paspausti. Galiausiai šias bulves reikia kepti orkaitėje, kol lengvai apskrus.
Šių bulvių salotos skaniausios dar šiltos. Graikišką jogurtą galite maišyti su majonezu, taip pat galite įdėti rausvojo svogūno.
Kokių ingredientų reikės bulvių salotoms?
- Mažų bulvių
- Trumpavaisių agurkų
- Ridikėlių
- Krapų
- Svogūnų laiškų
- Petražolių
- Graikiško jogurto
- Šviežių citrinos sulčių
- Garstyčių
- Skysto medaus
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti bulvių salotas?
Pasiruoškite bulves: jas išvirkite su lupena pasūdytame vandenyje. Jas atvėsinkite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Su stiklinės apačia bulves atsargiai suspauskite. Kiekvieną bulvę aptepkite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais. Kepkite 210 °C laipsnių kaitroje (naudokite ventiliatoriaus funkciją) apie 25–30 min. ar kol bulvės lengvai apskrus. Kai bulvės kiek pravės, jas supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
Tuo metu smulkiai supjaustykite agurkus ir ridikėlius, susmulkinkite prieskonines žoleles. Sumaišykite padažo sudedamąsias dalis. Dideliame inde didžiąją dalį bulvių, kitas daržoves sumaišykite su padažu. Ant viršaus uždėkite likusias bulves. Šios salotos skaniausios, kai būna dar šiltos.
Kiti salotų receptai su bulvėmis:
Bulvių salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 189 kcal, angliavandenių 34,3 g, riebalų 3,8 g, baltymų 5,9 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Jums reikės:
- 600 g mažų bulvių
- trumpavaisių agurkų, 2 vnt.
- ridikėlių, 3 vnt.
- krapų, 3 valg. š.
- svogūnų laiškų, 3 valg. š.
- petražolių, 3 valg. š.
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Padažas:
- 100 g graikiško jogurto
- šviežių citrinos sulčių, 1 valg. š.
- garstyčių, 1 arbat. š.
- skysto medaus, 1 arbat. š.
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Bulves išvirkite su lupena pasūdytame vandenyje. Jas atvėsinkite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Su stiklinės apačia jas atsargiai suspauskite. Kiekvieną bulvę aptepkite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais.
- Kepkite 210 °C laipsnių kaitroje (naudokite ventiliatoriaus funkciją) apie 25–30 min. ar kol bulvės lengvai apskrus. Kai bulvės kiek pravės, jas supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
- Tuo metu smulkiai supjaustykite agurkus ir ridikėlius, susmulkinkite prieskonines žoleles. Sumaišykite padažo sudedamąsias dalis.
- Dideliame inde didžiąją dalį bulvių, kitas daržoves sumaišykite su padažu. Ant viršaus uždėkite likusias bulves. Šios salotos skaniausios, kai būna dar šiltos.