Skip to content

Salotos su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis – sočios ir gardžios

Salotos su skumbre
Pasidalinkite su draugais:

Šios salotos su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis yra sočios, maistingos, o jų ingredientai yra nebrangūs ir paprasti. Jas galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas. Gaminome jas ir su šviežiais agurkais – jie priduoda gaivumo ir lengvumo šioms salotoms.

Skumbrė yra kiek primiršta žuvis, bet tikrai be reikalo, nes joje yra daug omega-3 riebalų rūgščių, aukštos kokybės baltymų, vitamino D, B12, antioksidantų. Ši žuvis pasižymi mažu gyvsidabrio kiekiu, todėl ją galima vartoti dažnai.

Salotos su skumbre

Kokių ingredientų reikės šioms skumbrės salotoms?

  • Šaltai rūkytos skumbrės
  • Trumpavaisių agurkų
  • Bulvių
  • Kiaušinių
  • Svogūno laiško
  • Krapų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sulčių
  • Medaus
  • Druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti šias salotas su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis?

Pasiruoškite bulves: jas išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kiaušinius, agurkus irgi smulkiai supjaustykite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.

Nulupkite skumbrės odelę ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus kartu su padažu.

Kiti salotų receptai su žuvimi:

Salotų su skumbre gaminimas

Skumbrė

Agurkai

Virti kiaušiniai

Virtos bulvės

Mišrainė su skumbre

Salotos su skumbre ir kiaušiniais

Šalto rūkymo skumbrės salotos

Salotos su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 368 kcal, angliavandenių 16,00 g, riebalų 28,1 g, baltymų 13,7 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

  • 270 g šaltai rūkytos skumbrės
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 4 nedidelių bulvių
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 1 svogūno laiško
  • saujelės šviežių krapų

Padažas:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • 1 arbat. š. skysto medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kiaušinius, agurkus irgi smulkiai supjaustykite. Krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite.
  2. Nulupkite skumbrės odelę ir smulkiai supjaustykite.
  3. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.
  4. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus kartu su padažu.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *