Ši burokėlių mišrainė Kūčioms bus puikus pasirinkimas jūsų šventiniam stalui. Ji atitinka visas senąsias pasninko tradicijas – gaminau ją be kiaušinių, pieno produktų ar majonezo. Taip pat šiai mišrainei pagaminti reikės ir žirnelių, raugintų agurkų, kepto svogūno, aliejaus. Geriausia burokėlius išsivirti patiems, bet jeigu taupote laiką, galite įsigyti jau virtus iš prekybos centrų. Šios salotos yra tikrai gardžios, greitai ir lengvai pagaminamos, tinka ne tik Kūčioms, bet ir eilinei dienai. Man jas skanu valgyti tiesiog su duona.
Kaip pagaminti burokėlių mišrainę Kūčioms?
Burokėliai: neluptus burokėlius išvirkite arba naudokite jau išvirtus burokėlius, supakuotus vakuume. Burokėlius smulkiai supjaustykite.
Svogūnas: jį supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant neaukštos ugnies. Sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 6–7 minutes ar kol taps vos auksinės spalvos.
Salotos: raugintus agurkus smulkiai supjaustykite. Jeigu agurkai rūgštūs, galite juos nuplauti po tekančiu vandeniu. Dideliame inde sumaišykite burokėlius, agurkus, svogūną, susmulkintus krapus, aliejų. Tada sudėkite nusunktus žirnelius ir viską atsargiai išmaišykite.
Kitos mišrainės ir salotos su burokėliais:
- Salotos Kūčioms su raugintais kopūstais, burokėliais
- Silkė pataluose su burokėliais
- Burokėlių salotos su feta
Burokėlių mišrainė Kūčioms su žirneliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 178 kcal, angliavandenių 17,0 g, riebalų 10,6 g, baltymų 4,3 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Jums reikės:
- 3 nedidelių burokėlių
- 1 svogūno
- 1 mažo indelio (grynojo kiekio 130 g) konservuotų žirnelių
- 2 nedidelių raugintų agurkų
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų, linų sėmenų)
- šlakelio aliejaus kepimui
- ryšulėlio krapų
- žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Neluptus burokėlius išvirkite arba naudokite jau išvirtus burokėlius, supakuotus vakuume.
- Burokėlius, raugintus agurkus smulkiai supjaustykite. Jeigu agurkai rūgštūs, galite juos nuplauti po tekančiu vandeniu.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir dar per pusę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant neaukštos ugnies. Sudėkite svogūną ir pakepinkite apie 6–7 minutes ar kol taps vos auksinės spalvos.
- Dideliame inde sumaišykite burokėlius, agurkus, svogūną, susmulkintus krapus, aliejų. Tada sudėkite nusunktus žirnelius ir viską atsargiai išmaišykite.