Skip to content

California roll sušių apkepas: tiks draugų vakarėliui

California roll
Pasidalinkite su draugais:

Šis „California“ roll sušių apkepas gali būti puikus pasirinkimas savaitgalio vakarienei ar draugų susibūrimui. Apkepas yra įkvėptas garsiųjų „California roll“, kurių pagrindas yra krabų mėsa, agurkai ir avokadas. Mes gaminome šį apkepą su krabų lazdelėmis, konservuotu tunu, sušių ryžiais, kreminiu sūreliu, majonezu ir jūros dumblių lapais. Geriausia šį apkepą patiekti dar karštą, nes tada jis būna skaniausias, bet apkepą galima valgyti ir šaltą.

Taip pat geriausia jį patiekti kartu su jūros dumblių lapu – ant jo uždėkite sušių apkepo gabaliuką, pamirkykite į sojų padažą ir mėgaukitės!

Krabų lazdeles geriausia rinktis tokias, kurios yra lengvai plėšomos. Jeigu nenorite naudoti tuno, galite į apkepą įdėti daugiau krabų lazdelių arba kepos lašišos, krevečių. Apkepą galite kepti mažesnėje kepimo formoje – tada jis bus storesnis.

California roll

Kaip pagaminti „California roll“ sušių apkepą?

Sušių ryžiai: juos išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius perkeliame į dubenį ir uždengiame, kol jie atvės. Į mažą puodą supilame ryžių actą, suberiame cukrų. Trumpai pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname ir po truputį sumaišome su ryžiais. Geriausia maišyti šakute ar specialia ryžių mentele. Į 24×24 cm kepimo indą (galima naudoti ir 20×20 cm) įdedame kepimo popierių. Sudedame ryžius, juos tolygiai paskirstome.

Sušių apkepo įdaras: rankomis suplėšome krabų lazdeles. Jas sudedame į dubenį kartu su nusunktu tunu, kreminiu sūreliu, majonezu, sojų padažu ir „Sriracha“ majonezu. Viską gerai išmaišome.

Apkepo sluoksniavimas: ant ryžių uždedame jūros dumblių vieną sluoksnį. Ant viršaus dedame krabų lazdelių įdarą. Jį tolygiai paskirstome.

Kepimas: kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada viršų keletą minučių apskrudiname.

Patiekimas: viršų apšlakstome „Sriracha“ majonezu, sezamų sėklomis, uždedame agurkų skiltelių, galima išspausti truputį vasabio. Valgome kartu su jūros dumblių lapų ir sojų padažu. Galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.

Kiti sušių receptai:

Sušių apkepo produktai

Krabų ;azdelės

Sušių apkepo paruošimas

Sušių apkepo įdaras

Sušių ryžiai

Jūros dumblių lapas

Apkepo sluoksniavimas

Iškeptas sušių apkepas

Paruoštas sušių apkepas

Naminiai sušiai

California roll sušių apkepas

  • Porcijų skaičius: 16 gabaliukų
  • 1 sušio maistinė vertė: 127 kcal, angliavandenių 18,7 g, riebalų 4 g, baltymų 4 g
  • Paruošimo laikas: 50 minučių

Jums reikės:

Ryžiai:

  • 300 g (1 1/2 stiklinės) sušių ryžių
  • 1/2 valg. š. ryžių acto
  • 1/2 valg. š. cukraus

Apkepas:

  • 250 g krabų lazdelių
  • 100 g skardinės tuno savo sultyse
  • 3 valg. š. majonezo
  • 1 arbat. š. „Sriracha“ majonezo
  • 3 valg. š. kreminio sūrelio (naudojau krabų lazdelių skonio)
  • 1 arbat. š. sojų padažo
  • 1 1/2 jūros dumblio lapų

Patiekimui:

sezamų sėklų, agurko, „Sriracha“ majonezo, vasabio, jūros dumblių lapų, sojų padažo

Gaminimas:

  1. Sušių ryžius išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius perkeliame į dubenį ir uždengiame, kol jie atvės.
  2. Į mažą puodą supilame ryžių actą, suberiame cukrų. Trumpai pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname ir po truputį sumaišome su ryžiais. Geriausia maišyti šakute ar specialia ryžių mentele.
  3. Į 24×24 cm kepimo indą (galima naudoti ir 20×20 cm) įdedame kepimo popierių. Sudedame ryžius, juos tolygiai paskirstome.
  4. Rankomis suplėšome krabų lazdeles. Jas sudedame į dubenį kartu su nusunktu tunu, kreminiu sūreliu, majonezu, sojų padažu ir „Sriracha“ majonezu. Viską gerai išmaišome.
  5. Ant ryžių uždedame jūros dumblių vieną sluoksnį.
  6. Ant viršaus dedame krabų lazdelių įdarą. Jį tolygiai paskirstome.
  7. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada viršų keletą minučių apskrudiname.
  8. Viršų apšlakstome „Sriracha“ majonezu, sezamų sėklomis, uždedame agurkų skiltelių, galima išspausti truputį vasabio. Valgome kartu su jūros dumblių lapų ir sojų padažu. Galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *