Skip to content

Naminiai sušiai su daržovėmis ir kreminiu sūriu: tiks ir vaikams, ir nevalgantiems žuvies

Naminiai sušiai
Pasidalinkite su draugais:

Šie naminiai sušiai su daržovėmis yra ne tik gardūs, bet ir lengvai pagaminami, jie tinka tiek vaikams, tiek vegetarams. Visi naudojami produktai yra nebrangūs, lengvai randami. Šiuos naminius sušius tikrai pagamins net ir tie, kurie niekada nėra jų gaminę. Daržoves galima naudoti ir kitokias: tiks pakepinti šitaki grybai, cukinija, smidrai, svogūnų laiškai, salotų lapai, raudonasis kopūstas ir t.t. Taip pat galite įdėti kepto tofu sūrio.

Šie maki sušiai yra nedideli, nes juos pjausčiau ploniau nei įprastai. Dažniausiai iš vieno sušio ritinėlio išeina apie 8 sušiai, o aš pjausčiau į 10–11 dalių.

Sušiams pagaminti reikės specialaus bambukinio kilimėlio, maistinės plėvelės, konditerinio maišelio ir aštraus peilio.

Naminiai sušiai

Produktai, kurių reikės sušių gaminimui:

  • Sušių ryžiai
  • Kepinti jūros dumblių lapai
  • Raudonoji paprika
  • Avokadas
  • Ilgavaisis agurkas
  • Morka
  • Kreminis sūris
  • Ryžių actas
  • Cukrus, druska

Patiekimui:

  • Sojų padažas
  • Marinuotas imbieras
  • Vasabių pasta
  • „Sriracha“ majonezas
  • Sezamų sėklos

Kaip pagaminti naminius sušius su daržovėmis?

Išsiverdame sušių ryžius, juos atvėsiname. Mažame puode pakaitiname ryžių actą, cukrų ir druską. Juos sumaišome su ryžiais.

Daržoves supjaustome juostelėmis. Ant dumblio lapo dedame ryžius, drėgnomis rankomis juos išlyginame. Ant vidurio dedame avokadą, morkas, konditeriniu maišeliu išspaudžiame kreminį sūrį, tada dedame papriką, agurką. Suformuojame ritinėlį ir supjaustome į 10 dalių.

Kiti sušių receptai:

Kaip gaminti naminius sušius?

Sushi receptai namuose

Suši receptai

Sušių gamyba

Sušiai

Naminiai sušiai su daržovėmis

  • Porcijų skaičius: 20 nedidelių sušių
  • 1 sušio maistinė vertė: 44 kcal, angliavandenių 7,2 g, riebalų 1,4 g, baltymų 0,8 g
  • Paruošimo laikas: 50 minučių

Jums reikės:

  • 130 g nevirtų sušių ryžių
  • 2 kepintų jūros dumblių lapų (yaki nori)
  • 1/4 raudonosios paprikos
  • 1/2 avokado
  • 1/4 ilgavaisio agurko
  • 1/3 morkos
  • 40 kreminio sūrio
  • 1/2 valg. š. ryžių acto
  • 1/2 valg. š. cukraus
  • 1/4 arbat. š. Himalajų druskos
  • Patiekimui: sojų padažo, marinuoto imbiero, sezamų sėklų, vasabių pastos, „Sriracha“ majonezo

Gaminimas:

  1. Pasiruošiame sušių ryžius: perplauname po tekančiu vandeniu, kiaurasamtyje paliekame nuvarvėti apie 20 minučių.
  2. Sudedame į puodą, vandens įpilame dvigubai daugiau nei naudojame sušių. Kai vanduo pradės virti, sumažiname ugnį iki mažos ir verdame apie 16 minučių. Išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtus ryžius apie 10 minučių.
  3. Ryžius perkeliame į indą, laikome uždengtus su rankšluosčiu ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
  4. Į mažą puodą supilame ryžių actą, suberiame cukrų ir druską. Trumpai pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname ir po truputį sumaišome su ryžiais. Geriausia maišyti šakute ar specialia ryžių mentele.
  5. Daržovių paruošimas: paprikas, morkas supjaustome plonomis juostelėmis. Iš agurko šaukštu išskobiame minkštimą, agurką supjaustome juostelėmis. Nulupame avokadą ir jį supjaustome (galima apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų).
  6. Kilimėlį sušiams apvyniojame su maistine plėvele. Ant jo uždedame dumblių lapą blizgia puse į apačią.
  7. Sušių formavimas: ant lapo dedame maždaug 3/4 stiklinės ryžių. Juos drėgnomis rankomis padengiame ant lapo, paliekant kelis centimetrus viršuje.
  8. Ant vidurio dedame avokadą, morkas, konditeriniu maišeliu išspaudžiame kreminį sūrį, tada dedame papriką, agurką. Atsargiai susukame į ritinėlį, sušių siūlė turi likti apačioje.
  9. Ritinėlį galima palaikyti truputį šaldytuve. Su aštriu peiliu perpjauname į 10 dalių. Peilį prieš kiekvieną pjovimą nuvalome ir sušlapiname vandeniu.
  10. Patiekimas: į indelį įsipilame sojų padažo, patiekiame su marinuotu imbieru, vasabiu, „Sriracha“ majonezu, apibarstome sezamų sėklomis.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *