Skip to content

Sušių receptas su rūkyta lašiša ir agurkais: lengvai pagaminami ir gardūs

Sušių receptas
Pasidalinkite su draugais:

Šis sušių receptas tiks net ir tiems, kurie niekada nėra gaminę šio gardaus japoniško patiekalo. Maki sušiai yra nesunkiai pagaminami, produktus naudojome irgi paprastus. Šiuos sušius gaminome su klasikiniu deriniu: rūkyta lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu. Jie sūkurė harmoningą derinį tarp sūrumo ir gaivumo.

Sunkiausias dalykas gaminant sušius yra tinkamai išsivirti sušių ryžius. Nepamirškite perskaityti gaminimo instrukcijos, nurodytos ant pakuotės. Visada rekomenduoju rinktis geros kokybės ir patikimo gamintojo sušių ryžius Išvirę sušių ryžiai turi būti kažkiek lipnūs, bet kartu ir išlaikantys savo formą, truputį birūs.

Sušiams pagaminti reikės specialaus kilimėlio ir konditerinio maišelio, su kuriuo išspausite kreminį sūrį.

Sušių receptas

Produktai, kurių reikės sušių gaminimui:

  • Sušių ryžiai
  • Ryžių actas
  • Kepinti jūros dumblių lapai
  • Kreminis sūris
  • Rūkyta lašiša
  • Ilgavaisis agurkas
  • Cukrus
  • Druska

Patiekimui:

  • Sojų padažas
  • Marinuotas imbieras
  • Vasabių pasta
  • „Sriracha“ majonezas

Kaip pagaminti sušių ryžius su rūkyta lašiša ir agurkais?

Išsiverdame sušių ryžius, juos atvėsiname. Mažame puode pakaitiname ryžių actą, cukrų ir druską. Juos sumaišome su ryžiais.

Agurko minkštimą išskobiame, agurką supjaustome juostelėmis, lašišą taip pat supjaustome pailgomis juostelėmis.

Ant dumblio lapo dedame ryžius, drėgnomis rankomis juos išlyginame. Dedame agurkus, išspaudžiame su konditeriniu maišeliu kreminį sūrį, dededame lašišos juosteles. Suformuojame ritinėlį ir supjaustome į 8 dalis.

Panašūs receptai:

Salotos su kepta lašiša ir ryžiais

Kaip gaminti sušius?

Sušių ryžiai

Sušių darymas

Sušių gaminimas

Sušių receptai

Skaniausi sushi receptas

Sushi receptas

Sušių receptas su rūkyta lašiša ir agurkais

  • Porcijų skaičius: 24 sušiai
  • 1 sušio maistinė vertė: 54 kcal, angliavandenių 8,5 g, riebalų 1,6 g, baltymų 1,7 g
  • Paruošimo laikas: 50 minučių

Jums reikės:

  • 200 g (2 stiklinės) nevirtų sušių ryžių
  • 3 kepintų jūros dumblių lapų (yaki nori)
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 80 kreminio sūrio
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 1 valg. š. ryžių acto
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1/2 arbat. š. Himalajų druskos
  • Patiekimui:
  • sojų padažo, marinuoto imbiero, sezamų sėklų, vasabių pastos, „Sriracha“ majonezo

Gaminimas:

  1. Išverdame sušių ryžius: juos perplauname po tekančiu vandeniu, kiaurasamtyje paliekame nuvarvėti apie 20 minučių.
  2. Sudedame į puodą, vandens įpilame dvigubai daugiau nei naudojame sušių. Kai vanduo pradės virti, sumažiname ugnį iki mažos ir verdame apie 16 minučių. Išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtus ryžius apie 10 minučių.
  3. Ryžius perdedame į indą, laikome uždengtus su rankšluosčiu ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
  4. Į mažą puodą supilame šaukštą ryžių acto, suumaišome su šaukštu cukraus ir puse šaukštelio druskos. Trumpai pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname ir po truputį sumaišome su ryžiais. Geriausia maišyti šakute ar specialia ryžių mentele.
  5. Kitų produktų paruošimas: susipjaustome lašišą juostelėmis. Iš agurko šaukštu išskobiame minkštimą, agurką supjaustome juostelėmis.
  6. Kilimėlį sušiams apvyniojame su maistine plėvele. Ant jo uždedame dumblių lapą blizgia puse į apačią.
  7. Sušių formavimas: ant lapo dedame maždaug 3/4 stiklinės ryžių. Juos drėgnomis rankomis padengiame ant lapo, paliekant kelis centimetrus viršuje.
  8. Ant vidurio dedame agurkų juosteles, su konditeriniu maišeliu išspaudžiame kreminį sūrį, dedame lašišą. Atsargiai susukame į ritinėlį, sušių siūlė turi likti apačioje.
  9. Ritinėlį galima palaikyti truputį šaldytuve. Su aštriu peiliu perpjauname per pusę, tada supjaustome kiekvieną į 4 dalis. Peilį prieš kiekvieną pjovimą nuvalyti ir sušlapinti vandeniu.
  10. Patiekimas: sušius apibarstome su sezamų sėklomis, apšlakstome „Sriracha“ majonezu, patiekiame su sojų padažu, marinuotu imbieru, vasabiu.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *