Skip to content

Gaivios salotos su salierais, obuoliais ir morkomis

Gaivios salotos su salierais
Pasidalinkite su draugais:

Šios gaivios salotos su salierais gali būti puikus, maistingas užkandis arba garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gaminome ir su obuoliu, morka, dėjome truputį majonezo. Saliero stebų salsvumas ir kartumas sukuria puikų kontrastą su saldoku obuoliu ir morka. Vietoj majonezo galima naudoti grietinę ar graikišką jogurtą.

Salierai yra ta daržovė, kurią vieni dievina, o kiti nekenčia. Ją į savo mitybą verta įtraukti dėl didžiulės naudos organizmui. Dažniausiai iš salierų kotų gaminamos salotos, kokteiliai ar net verdamos sriubos. Salierai turi ypač mažai kalorijų, bet daug skaidulų. Šioje daržovėje yra daug antioksidantų, kurie gali sumažinti uždegimą organizme. Juose yra daug vitaminų K, A, taip pat kalio, folio rūgšties. Salierų skaidulos gali padėti mažinti cholesterolį, padeda kovoti su vidurių užkietėjimu, padeda kraujo krešėjimui, gali pagerinti kaulų tankį.

Ši daržovė ypač kaupia pesticidus, todėl geriausia būtų vartoti tik ekologiškus salierus.

Salierų salotos

Kokių reikės ingredientų norint pagaminti šias gaivias salotas?

  • Saliero stiebų
  • Obuolio
  • Morkos
  • Majonezo
  • Druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti gaivias salotas su salierais ir obuoliais?

Saliero stiebus ir obuolį supjaustykite nedideliais gabaliukais, morką sutarkuokite burokine tarka. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Kitos salotos su salierais:

Salotos su virta vištiena, vynuogėmis ir salierais

Salierų salotų sudėtinės dalys

Salierai

Obuolys

Supjaustytas obuolys

Sutarkuota morka

Salotos su salierais

Gaivios salotos su salierais

Gaivios salotos

Salierų salotos

Gaivios salotos su salierais ir obuoliais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 66 kcal, angliavandenių 8,3 g, riebalų 3,5 g, baltymų 0,5 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Jums reikės:

  • 3 saliero stiebų
  • 1 tvirtesnio obuolio (naudojome „Golden“)
  • 1 morkos
  • 2–3 valg. š. majonezo
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Saliero stiebus ir obuolį supjaustykite nedideliais gabaliukais, morką sutarkuokite burokine tarka.
  2. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *