Šios gaivios salotos su salierais gali būti puikus, maistingas užkandis arba garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jas gaminome ir su obuoliu, morka, dėjome truputį majonezo. Saliero stebų salsvumas ir kartumas sukuria puikų kontrastą su saldoku obuoliu ir morka. Vietoj majonezo galima naudoti grietinę ar graikišką jogurtą.
Salierai yra ta daržovė, kurią vieni dievina, o kiti nekenčia. Ją į savo mitybą verta įtraukti dėl didžiulės naudos organizmui. Dažniausiai iš salierų kotų gaminamos salotos, kokteiliai ar net verdamos sriubos. Salierai turi ypač mažai kalorijų, bet daug skaidulų. Šioje daržovėje yra daug antioksidantų, kurie gali sumažinti uždegimą organizme. Juose yra daug vitaminų K, A, taip pat kalio, folio rūgšties. Salierų skaidulos gali padėti mažinti cholesterolį, padeda kovoti su vidurių užkietėjimu, padeda kraujo krešėjimui, gali pagerinti kaulų tankį.
Ši daržovė ypač kaupia pesticidus, todėl geriausia būtų vartoti tik ekologiškus salierus.
Kokių reikės ingredientų norint pagaminti šias gaivias salotas?
- Saliero stiebų
- Obuolio
- Morkos
- Majonezo
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti gaivias salotas su salierais ir obuoliais?
Saliero stiebus ir obuolį supjaustykite nedideliais gabaliukais, morką sutarkuokite burokine tarka. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Kitos salotos su salierais:
Salotos su virta vištiena, vynuogėmis ir salierais
Gaivios salotos su salierais ir obuoliais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 66 kcal, angliavandenių 8,3 g, riebalų 3,5 g, baltymų 0,5 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 3 saliero stiebų
- 1 tvirtesnio obuolio (naudojome „Golden“)
- 1 morkos
- 2–3 valg. š. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Saliero stiebus ir obuolį supjaustykite nedideliais gabaliukais, morką sutarkuokite burokine tarka.
- Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.