Šios salotos su virta vištiena yra gaivios ir tikrai gardžios. Jeigu jums yra pabodusios tradicinės salotos ar mišrainės ir norite išbandyti kažką naujo – tikrai rekomenduojame pasigaminti šias salotas. Jas gaminome kartu su salieru, pakepintais migdolais – jie suteikė traškumo salotoms. Raudonosios vynuogės pridavė gaivumo. Naudojome vištienos šlaunelių mėsą. Išvirusi ji buvo minkšta ir sultinga. Galima naudoti ir vištienos krūtinėlę.
Salotos su virta vištiena gali būti patiekiamos kaip įprastos salotos. Kadangi jos yra ganėtinai sočios, siūlome jas patiekti ant paskrudinto batono ir valgyti kaip sumuštinį.
Kaip pagaminti šias salotas su virta vištiena?
Iš pradžių išsivirkite vištieną: į puodą sudėkite visus ingredientus, užpilkite vandeniu. Viską užkaiskite, o kai vanduo pradės truputį burbuliuoti, kaitrą sumažinkite iki nedidelės. Virkite apie 10 min. Išvirusią mėsą išimkite ir palikite atvėsti.
Pasiruoškite kitus salotų ingredientus: smulkiai supjaustykite salierą, vynuoges. Migdolus sukapokite vidutinio stambumo gabaliukais ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dideliame inde sumaišykite vištieną, visus salotų ingredientus, įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos, juodųjų pipirų. Patiekite kaip įprastas salotas ar uždėkite ant paskrudinto batono.
Salotos su virta vištiena
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 434 kcal, angliavandenių 10,0 g, riebalų 22,3 g, baltymų 32,0 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
Virta vištiena:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 svogūno, perpjauto per pusę
- 1 skiltelės česnako
- kelių petražolių šakelių
- 1 arbat. š. juodųjų pipirų
- žiupsnelio druskos
- 800 ml vandens
Salotos:
- 1 saliero koto
- 1/2 st. raudonųjų vynuogių
- 1/4 st. migdolų
- 1 valg. š. petražolių, susmulkintų
- 3–4 valg. š. majonezo (galite naudoti dalį majonezo ir dalį graikiško jogurto)
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Išsivirkite vištieną: į puodą sudėkite visus ingredientus, užpilkite vandeniu. Viską užkaiskite, o kai vanduo pradės truputį burbuliuoti, kaitrą sumažinkite iki nedidelės. Virkite apie 10 min.
- Mėsą išimkite ir palikite atvėsti.
- Tuo metu pasiruoškite kitus salotų ingredientus: smulkiai supjaustykite salierą, vynuoges. Migdolus sukapokite vidutinio stambumo gabaliukais ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dideliame inde sumaišykite vištieną, visus salotų ingredientus, įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos, juodųjų pipirų.
- Patiekite kaip įprastas salotas ar uždėkite ant paskrudinto batono.