Skip to content

Granatų salotos su feta – gaivios ir pilnos antioksidantų

Granatų salotos
Pasidalinkite su draugais:

Šios granatų salotos su feta yra gaivios, maistingos, greitai pagaminamos, taip pat naudojome cukiniją, agurkus, graikinius riešutus, rukolą. Granatus išties verta įtraukti į savo mitybos racioną, nes juose yra daug antioksidantų, vitamino C, K, geležies, folio rūgšties. Šis vaisius gali būti naudingas širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai, gali padėti sumažinti uždegimą organizme. Taip pat granatai gali turėti priešvėžinių savybių.

Nors gali atrodyti, kad granatą sunku nulupti, bet tai nėra tiesa. Reikia nupjauti granato viršūnėlę, tada iš viršaus į apačią įpjauti 4 vietose vaisiaus odelę, tada bandykite granatą perskirti. Sėklos turėtų lengvai išsiimti. Šį procesą galite atlikte dideliame inde su vandeniu.

Granatų salotos

Kaip pagaminti granatų salotas su feta?

Pasiruoškite cukiniją: supjaustykite ją nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, pakepinkite cukinijos gabaliukus, kol jie suminkštės, bet dar išlaikys formą. Užberkite druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, česnakų granulių ir viską išmaišykite.

Tada supjaustykite smulkiai agurkus, fetą sutrupinkite arba smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus sukapokite peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Indelyje sumaišykite padažo ingredientus.

Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite rukolą, agurkus, cukinijos gabaliukus, granatų sėklas, fetą, užberkite riešutų, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Kiti salotų receptai su feta:

Granatų salotų ingredientai

Cukinijos kepimas

Salotos su cukinija

Salotos su feta

Granatų salotos su feta

Granatų salotos su rukola

Granatų salotos su feta

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 431 kcal, angliavandenių 22,9 g, riebalų 35,9 g, baltymų 9,0 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 1/4 didesnio granato sėklų
  • 50 g rukolos (gražgarstės)
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 75 g fetos sūrio
  • 1/2 jaunos cukinijos
  • 20 g graikinių riešutų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • smulkių česnakų granulių, pagal skonį
  • džiovintų bazilikų, pagal skonį
  • šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui

Padažas:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 1/2 valg. š. obuolių acto
  • 2 arbat. š. medaus
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Supjaustykite cukiniją nedideliais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, pakepinkite cukinijos gabaliukus, kol jie suminkštės, bet dar išlaikys formą. Užberkite druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, česnakų granulių ir viską išmaišykite.
  2. Supjaustykite smulkiai agurkus, fetą sutrupinkite arba smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus sukapokite peiliu ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Indelyje sumaišykite padažo ingredientus.
  3. Salotų patiekimas: į lėkštę dėkite rukolą, agurkus, cukinijos gabaliukus, granatų sėklas, fetą, užberkite riešutų, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *