Šios špinatų salotos su braškėmis ir feta yra gaivios, vasariškos, maistingos. Jos ne tik yra ryškios, bet ir labai gardžios. Taip pat naudojome graikinius riešutus, agurkus, padažą gaminome iš alyvuogių aliejaus, Modenos balzaminio acto ir medaus. Braškės ir fetos sūris puikiai dera kartu, sukurdami kontrastingą, gaivų skonį.
Braškės turi mažai kalorijų, bet juose yra daug vitaminų ir mineralų. Šiose uogose gausu vitamino C, B9, mangano, kalio. Taip pat jos yra puikus antioksidantų šaltinis, galintis apsaugoti nuo lėtinių ligų, vėžio atsiradimo. Braškės pasižymi skaidulu gausa, todėl gali pagerinti virškinimą, žarnyno veiklą.
Kaip pagaminti šias špinatų salota su braškėmis ir feta?
Pasiruoškite daržoves: špinatus galite rankomis pasmulkinti, braškes supjaustykite į kelias dalis, agurką supjaustykite smulkiai. Graikinius riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
Salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite špinatus, agurką, braškes, riešutus, apibarstykite trupinta feta, užpilkite padažu ir išmaišykite. Patiekite su paskrudintu batonu.
Kiti salotų receptai su fetos sūriu:
- Burokėlių salotos su feta
- Avinžirnių salotos su feta ir batono skrebučiais
- Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
Špinatų salotos su braškėmis ir feta
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 405 kcal, angliavandenių 18, g, riebalų 35,1 g, baltymų 8,3 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 50 g mažų špinatų
- 100 g braškių
- 75 g fetos sūrio
- 1/4 ilgavaisio agurko
- 20 g graikinių riešutų
Padažas:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. Modenos balzaminio acto
- 1 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Špinatus galite rankomis pasmulkinti, braškes supjaustykite į kelias dalis, agurką supjaustykite smulkiai. Graikinius riešutus sukapokite ir trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
- Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Salotų patiekimas: į lėkštę sudėkite špinatus, agurką, braškes, riešutus, apibarstykite trupinta feta, užpilkite padažu ir išmaišykite.