Skip to content

Makaronų salotos su vištiena ir pesto padažu

Makaronų salotos su vištiena

Šios makaronų salotos su vištiena ir pesto padažu yra įkvėptos Italijos, sočios, maistingos, gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas. Gaminome jas su kepta vištienos šlaunelių mėsa, mocarelos rutuliukais, vyšniniais pomidorais, kietuoju sūriu.

Makaronų salotos su vištiena

Kaip pagaminti makaronų salotas su vištiena ir pesto padažu?

Pasiruoškite vištieną: šlaunelių mėsą apšlakstykite aliejumi, įtrinkite paprika, česnakų granulėmis, druska ir pipirais. Palaikykite kambario temp. apie 15 min.Tada keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite vištieną ir pakepinkite iš abiejų pusių po 5–6 min. ar kol mėsa bus lengvai apskrudusi. Išimkite mėsą iš keptuvės, truputį atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Išvirkite makaronus, išvirusius sudėkite į sietelį ir perplaukite po šaltu vandeniu. Vyšninius pomidorus, mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę. Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientų, sudėkite pesto padažą, įpilkite Modenos balzaminio acto ir viską gerai išmaišykite.

Kiti salotų receptai su makaronais:

Makaronų salotų ingredientai

Vištienos kepimas

Šaltos makaronų salotos

Makaronų salotos su pesto padažu

Itališkos makaronų salotos

Makaronų salotos

Makaronų salotos su vištiena ir pesto padažu

Makaronų salotos su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 548 kcal, angliavandenių 26,8 g, riebalų 32,4 g, baltymų 28,4 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

Vištiena:

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/2 arbat. š. smulkių česnakų granulių
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Salotos:

  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 120 g makaronų (geriausia sraigtelių formos)
  • 250 g mocarelos rutuliukų
  • 3 valg. š. kietojo sūrio, smulkiai sutarkuoto
  • 100 g pesto padažo
  • 1 valg. š. Modenos balzaminio acto

Gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą apšlakstykite aliejumi, įtrinkite paprika, česnakų granulėmis, druska ir pipirais. Palaikykite kambario temp. apie 15 min.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite vištieną ir pakepinkite iš abiejų pusių po 5–6 min. ar kol mėsa bus lengvai apskrudusi. Išimkite mėsą iš keptuvės, truputį atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Tuo metu išvirkite makaronus, išvirusius sudėkite į sietelį ir perplaukite po šaltu vandeniu.
  4. Vyšninius pomidorus, mocarelos rutuliukus perpjaukite per pusę.
  5. Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientų, sudėkite pesto padažą, įpilkite Modenos balzaminio acto ir viską gerai išmaišykite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *