Šios menkių kepenėlių salotos yra sočios, gardžios, maistingos, su daug baltymų. Jas pagaminsite greitai ir nesudėtingai. Gaminome jas ir su agurku, kuris salotoms suteikė gaivumo, taip pat naudojome fermentinį sūrį, svogūnų laiškus, krapus, majonezą. Kadangi menkių kepenelėse yra nemažai druskos, į salotas atskirai jų nebedėjome. Vietoj svogūnų laiškų galite naudoti įprastą ar rausvąjį svogūną.
Daugeliui menkių kepenėlės nėra ypač pažįstamas produktas, bet jį verta įtraukti į savo mitybą. Menkių kepenėlės yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, jose yra vitaminų A, D, baltymų. Tad menkių kepenėlės yra naudingos širdies sveikatai, smegenų funkcijai, regėjimui, įmuninei sistemai, kaulų sveikatai. Dažniausiai jų galite įsigyti rūkytų, menkių kepenėlės būna arba aliejuje, arba savo sultyse. Pastarasis variantas turi mažiau kalorijų, yra palankesnis sveikatai.
Kaip pagaminti menkių kepenėlių salotas?
Menkių kepenėles nusunkite, smulkiai supjaustykite, kiaušinius, sūrį, agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais, susmulkinkite krapus ir svogųnų laiškus. Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.
Kiti salotų receptai su žuvimi:
- Salotos su silke, bulvėmis ir kiaušiniais
- Salotos su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis
- Keptos lašišos ir ryžių salotos
Menkių kepenėlių salotos
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 258 kcal, angliavandenių 3,9 g, riebalų 22,2 g, baltymų 12,1 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 120 g (1 pakuotės) rūkytų menkių kepenėlių
- 3 kietai virtų kiaušinių
- 50 g fermentinio sūrio
- 1 trumpavaisio agurko
- 4 valg. š. konservuotų žirnelių
- 1–2 valg. š. majonezo
- svogūnų laiškų, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Menkių kepenėles nusunkite, smulkiai supjaustykite, kiaušinius, sūrį, agurkus supjaustykite nedideliais gabaliukais, susmulkinkite krapus ir svogųnų laiškus.
- Dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus.