Skip to content

Mišrainė su vištiena, žirneliais ir agurku – sočios ir su daug baltymų

Mišrainė su vištiena
Pasidalinkite su draugais:

Ši mišrainė su vištiena, žirneliais ir agurku yra labai gardi, turinti daug baltymų, bet kartu ir gaivi, paprastai pagaminama ir nekaloringa. Naudojome vištienos krūtinėlę, kurią iš pradžių išvirėme. Taip pat į salotas dėjome virtus kiaušinius ir fermentinį sūrį. Nors ši mišrainė su vištiena yra sveika, soti, bet jeigu norite dar sveikesnio varianto, dalį majonezo galite maišyti su graikišku jogurtu. Vištienos mišrainę galite pasigaminti iš vakaro ir įdėti į pietų dėžutę.

Mišrainė su vištiena

Kaip pagaminti mišrainę su vištiena, žirneliais ir agurku?

Vištienos krūtinėlė: ją išsiverdame. Į puodą sudedame vištieną, prieskonius, užpilame vandeniu, kad mėsa būtų apsemta. Viską užkaičiame, nuimame susidariusias putas. Sumažiname kaitrą iki nedidelės ir verdame apie 12–15 minučių.

Salotų gaminimas: kietai išverdame kiaušinius. Atvėsusią vištienos krūtinėlę ir kiaušinius smulkiai supjaustome. Iš agurko išimame minkštąją dalį (jos nenaudojame) ir jį supjaustome. Sūrį sutarkuojame burokine tarka. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus.

Kitos mišrainės ir salotos su vištiena:

Mišrainės su vištiena produktai

Mišrainės su vištiena gaminimas

Salotos su vištiena

Vištienos mišrainė

Sočios salotos su vištiena

Salotos su virta vištiena

Mišrainė su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 209 kcal, angliavandenių 5,1 g, riebalų 10,5 g, baltymų 23,5 g
  • Paruošimo laikas: 30 minučių

Jums reikės:

Vištiena:

  • 1 (250 g) vištienos krūtinėlės
  • kelių pipirų grūdelių
  • žiupsnelio druskos
  • keletas petražolių lapelių

Salotos:

  • 2 kiaušinių
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 1/3 ilgavaisio agurko
  • 1 (130 g grynojo kiekio) mažos skardinės konservuotų žirnelių
  • 2–3 valg. š. majonezo
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Išsiverdame vištienos krūtinėlę: į puodą sudedame vištieną, prieskonius, užpilame vandeniu, kad mėsa būtų apsemta. Viską užkaičiame, nuimame susidariusias putas. Sumažiname kaitrą iki nedidelės ir verdame apie 12–15 minučių.
  2. Kiaušinius kietai išverdame.
  3. Atvėsusią vištienos krūtinėlę ir kiaušinius smulkiai supjaustome. Iš agurko išimame minkštąją dalį (jos nenaudojame) ir jį supjaustome.
  4. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  5. Dideliame inde sumaišome visus salotų produktus.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *