Ši morkų mišrainė žiemai puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Gaminome ją ir su pomidorais, paprika, svogūnais. Ši mišrainė yra spalvinga, gardi ir tikrai greitai dings nuo jūsų stalo. Galite ją naudoti ir virdami įvairias sriubas, pvz. kukulių su daržovėmis. Vietoj pomidorų galite naudoti pomidorų padažą.
Kaip pagaminti morkų mišrainę žiemai?
Pasiruoškite daržoves: morkas sutarkuokite šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustykite, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – smulkiai.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps permatomi, apie 5–6 minutes. Į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 10 minučių. Tada sudėkite paprikas, pomidorus, suberkite druską, cukrų, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų. Viską troškinkite apie 30 minučių ar kol morkos suminkštės.
Į pabaigą supilkite actą ir dar patroškinkite apie 5 minutes. Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 minučių. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min. Paruoštą morkų mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.
Kitos mišrainės ir salotos su morkomis:
- Burokėlių mišrainė žiemai su morkomis ir pomidorais
- Morkų salotos su obuoliais
- Salotos su salierais, obuoliais ir morkomis
Morkų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir paprika
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 195 kcal, angliavandenių 24,5 g, riebalų 10,4 g, baltymų 2,1 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Jums reikės:
- 5 vid. dydžio morkų (500 g) morkų
- 2 pomidorų
- 1 saldžiosios paprikos
- 2 vid. dydžio (300 g) svogūno
- 3 valg. š. aliejaus
- 2 valg. š. cukraus
- 1 1/2 arbat. š. druskos
- 2 valg. š. acto, 9 proc.
- juodųjų pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Morkas sutarkuokite šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustykite, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – smulkiai.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps permatomi, apie 5–6 minutes.
- Į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 10 minučių. Tada sudėkite paprikas, pomidorus, suberkite druską, cukrų, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų. Viską troškinkite apie 30 minučių ar kol morkos suminkštės.
- Į pabaigą supilkite actą ir dar patroškinkite apie 5 minutes.
- Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
- Paruoštą morkų mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.