Skip to content

Morkų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir paprika

Morkų mišrainė žiemai
Pasidalinkite su draugais:

Ši morkų mišrainė žiemai puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Gaminome ją ir su pomidorais, paprika, svogūnais. Ši mišrainė yra spalvinga, gardi ir tikrai greitai dings nuo jūsų stalo. Galite ją naudoti ir virdami įvairias sriubas, pvz. kukulių su daržovėmis. Vietoj pomidorų galite naudoti pomidorų padažą.

Morkų mišrainė žiemai

Kaip pagaminti morkų mišrainę žiemai?

Pasiruoškite daržoves: morkas sutarkuokite šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustykite, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – smulkiai.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps permatomi, apie 5–6 minutes. Į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 10 minučių. Tada sudėkite paprikas, pomidorus, suberkite druską, cukrų, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų. Viską troškinkite apie 30 minučių ar kol morkos suminkštės.

Į pabaigą supilkite actą ir dar patroškinkite apie 5 minutes. Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 minučių. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min. Paruoštą morkų mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.

Kitos mišrainės ir salotos su morkomis:

    Morkų mišrainė žiemai ingredientai

    Morkų mišrainės žiemai gaminimas

    Svogūnai

    Morkos žiemai

    Morkos ir paprikos žiemai

    Morkų mišrainė žiemai su svogūnais

    Morkų mišrainė žiemai su pomidorais, svogūnais ir paprika

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 porcijos maistinė vertė: 195 kcal, angliavandenių 24,5 g, riebalų 10,4 g, baltymų 2,1 g
    • Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.

    Jums reikės:

    • 5 vid. dydžio morkų (500 g) morkų
    • 2 pomidorų
    • 1 saldžiosios paprikos
    • 2 vid. dydžio (300 g) svogūno
    • 3 valg. š. aliejaus
    • 2 valg. š. cukraus
    • 1 1/2 arbat. š. druskos
    • 2 valg. š. acto, 9 proc.
    • juodųjų pipirų, pagal skonį

    Gaminimas:

    1. Morkas sutarkuokite šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustykite, papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūnus – smulkiai.
    2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie taps permatomi, apie 5–6 minutes.
    3. Į keptuvę sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 10 minučių. Tada sudėkite paprikas, pomidorus, suberkite druską, cukrų, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų. Viską troškinkite apie 30 minučių ar kol morkos suminkštės.
    4. Į pabaigą supilkite actą ir dar patroškinkite apie 5 minutes.
    5. Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3–4 min.
    6. Paruoštą morkų mišrainę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų). Atvėsusius padėkite į šaltą patalpą.
    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *