Šios morkų salotos su obuoliais yra gaivios, greitai pagaminamos, nekaloringos, jose yra daug vitaminų. Gaminome jas su saulėgrąžų sėklomis. Salotos puikiai tiks prie vištienos ar žuvies patiekalų. Jas sumaišėme su grietine ir trupučiu majonezo. Galite naudoti vien tik grietinę ar tik majonezą. Taip pat vietoj jų tiks ir alyvuogių aliejus su citrinos sultomis ar jogurtas. Obuolį geriausia naudoti saldžiarūgštį ar rūgštesnį, ne visai minkštą.
Morkos yra viena dažniausiai naudojamų daržovių mūsų virtuvėje. Jas galima dėti į sriubas, troškinius, kokteilius. Norint gauti didžiausią naudą iš morkų, jas reiktų valgyti neapdorotas. Morkos gali padėti pagerinti regėjimą, nes jose yra daug beta karoteno, kuris organizme virsta į vitaminą A. Taip pat šis vitaminas stiprina imuninę sistemą, padeda išlaikyti sveiką ir gražią odą. Morkos turi mažai kalorijų, bet daug skaidulų, todėl naudingos metantiems svorį.
Kokių ingredientų reikės morkų ir obuolių salotoms?
- Morkų
- Obuolio
- Saulėgrąžų sėklų
- Grietinės
- Majonezo
- Svogūnų laiškų
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti šias morkų salotas su obuoliais?
Morkas ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais (galima ir su burokine tarka). Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite saulėgrąžas. Svogūnų laiškus susmulkinkite. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus.
Kiti morkų salotų receptai:
- Gaivios salotos su salierais, obuoliais ir morkomis
- Kopūstų salotos su majonezu, morkomis ir konservuotais kukurūzais
- Kopūstų salotos su paprika
Morkų salotos su obuoliais
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 161 kcal, angliavandenių 20,2 g, riebalų 8,3 g, baltymų 2,6 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 2 morkų
- 1 saldžiarūgščio obuolio
- 2 valg. š. saulėgrąžų sėklų
- 2 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. majonezo
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- svogūnų laiškų, saujelės
Gaminimas:
- Morkas ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais (galima ir su burokine tarka). Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite saulėgrąžas. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
- Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus.