Šios raudonųjų kopūstų salotos yra gaivios, traškios, pagardintos azijietišku padažu su riešutų sviestu. Salotas galite patiekti prie įvairių patiekalų: keptos vištienos ar žuvies, taip pat jos gali būti gardus užkandis. Šios salotos yra azijietiškas coleslaw variantas. Gaminome jas ir su šviežiu kopūstu, morkomis, paprika. Salotų padažas yra gana intensyvaus skonio – jis puikiai dera su šiomis daržovėmis. Jeigu norite švelnesnio padažo, galite nenaudoti česnako ir imbiero.
Nors šiose salotose yra daug daržovių, bet daugiausia – raudonojo kopūsto, kurį tikrai verta įtraukti į savo mitybą ne tik dėl gražios spalvo, bet ir naudos organizmui. Ši raudonai violetinė spalva atsiranda dėl antocianinų – antioksidantų, kurie gali padėti kovoti su organizmo uždegimu ir apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso. Ši daržovė yra vitamino C, K, skaidulų šaltinis. Kopūstas taip pat skatina kolageno gamybą, mažina vidurių užkietėjimą, palaiko sveiką žarnyno mikroflorą.

Kaip pagaminti raudonųjų kopūstų salotas?
Kopūstai: juos smulkiai supjaustome.
Kitos daržovės: morką sutarkuojame šiaudeliais arba burokine tarka, papriką supjaustome plonomis juostelėmis, susmulkiname svogūnų laiškus.
Riešutai: juos stambiai sukapojame riešutus.
Padažas: indelyje sumaišome visus padažo produktus, česnaką išspaudžiame arba smulkiai sutarkuojame. Imbiero šaknį smulkiai sutarkuojame.
Salotos: į didelį indą sudedame visas daržoves, riešutus, užpilame padažu ir viską išmaišome. Patiekiame su užbarstytomis sezamų sėklomis.
Kiti salotų receptai su kopūstais:
- Coleslaw salotos su kopūstais ir morkomis
- Kopūstų salotos su paprika
- Kopūstų salotos su majonezu, morkomis





Raudonųjų kopūstų salotos
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 352 kcal, angliavandenių 26,6 g, riebalų 25,7 g, baltymų 8,7 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 2 st. (150 g) raudonųjų kopūstų
- 1 st. (80 g) šviežio kopūsto
- 1 morkos
- 1/2 raudonos paprikos
- 2 svogūno laiškų
- 2 valg. š. kepintų ir sūdytų žemės riešutų
- sezamų sėklų
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. riešutų sviesto
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1/2 valg. š. ryžių acto
- 1/2 valg. š. skysto medaus
- 1 skiltelės česnako (nebūtinai)
- 1 arbat. š. imbiero šaknies (nebūtinai)
Gaminimas:
- Kopūstus smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame šiaudeliais arba burokine tarka, papriką supjaustome plonomis juostelėmis, susmulkiname svogūnų laiškus.
- Stambiai sukapojame riešutus.
- Indelyje sumaišome visus padažo produktus, česnaką išspaudžiame arba smulkiai sutarkuojame. Imbiero šaknį smulkiai sutarkuojame.
- Į didelį indą sudedame visas daržoves, riešutus, užpilame padažu ir viską išmaišome. Patiekiame su užbarstytomis sezamų sėklomis.