Skip to content

Ridikėlių salotos su agurkais – gaivios ir vasariškos

Ridikėlių salotos

Ridikėlių salotos yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jos bus skaniausios, kai visos daržovės bus nuskintos iš vietinio daržo. Mes jas gaminome su salotų lapais, svogūnų laiškais, krapais, viską sumaišėme su grietinės ir kefyro padažu. Tad šios salotos buvo labai gaivios, lengvos. Vietoj kefyro galite naudoti grietinę. Salotų lapus geriausia rinktis minkštesnius, ne traškius.

Ridikėliai yra puiki pavasario ir vasaros daržovė, kuri puikiai tinka į salotas, taip pat iš jos galima gaminti sriubas, pavyzdžiui baltus šaltibarščius, šaltą ridikėlių sriubą. Ridikėliai turi mažai kalorijų, juose yra vitaminų E, A, C, B6, taip pat juose yra magnio, geležies, kalio, cinko. Ši daržovė prisideda prie imuniteto stiprinimo, gerina virškinimą, mažina mažakraujystės atsiradimo riziką, padeda sureguliuoti skydliaukės hormonus.

Ridikėlių salotos

Kaip pagaminti šias ridikėlių salotas su agurkais?

Iš pradžių supjaustykite daržoves: salotų lapus supjaustykite smulkiai, agurkus supjaustykite nedideliais griežinėliais, ridikėlius – plonais griežinėliais ir dar per pusę, krapus, svogūnų laiškus – smulkiai sukapokite. Į didelį indą sudėkite visas daržoves, sudėkite grietinę, supilkite kefyrą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.

Kitos salotos su daržovėmis:

Kopūstų salotos su majonezu, morkomis ir konservuotais kukurūzais

Ridikėlių salotų ingredientai
Salotos su ridikėliais ir agurkais
Ridikėlių salotos su grietine
Ridikėlių salotos su svogūnų laiškais

Ridikėlių salotos su agurkais

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 38 kcal, angliavandenių 3,8 g, riebalų 2,1 g, baltymų 1,3 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Jums reikės:

  • 150 g ridikėlių (13 nedidelių) ridikėlių
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 100 g salotų lapų
  • saujelės svogūnų laiškų
  • saujelės krapų
  • 2 valg. š. grietinės
  • 4 valg. š. kefyro (ar grietinės)
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Supjaustykite daržoves: salotų lapus supjaustykite smulkiai, agurkus supjaustykite nedideliais griežinėliais, ridikėlius – plonais griežinėliais ir dar per pusę, krapus, svogūnų laiškus – smulkiai sukapokite.
  2. Į didelį indą sudėkite visas daržoves, sudėkite grietinę, supilkite kefyrą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *