Šios salotos su feta, daržovėmis ir avinžirniais yra labai greitai ir paprastai pagaminamos. Tereikia 10 minučių ir galėsite mėgautis gardžiu, sveiku ir maistingu patiekalu, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Šias salotas galite įsidėti į pietų dėžutę ir valgyti kitą dieną.
Salotoms ryškų skonį suteikia fetos sūris. Jis turi pikantišką, švelniai sūrų skonį ir trupančią tekstūrą. Dažniausiai dedamas į salotas, nesaldžius pyragus, ant picos, patiekiamas su keptomis daržovėmis. Nors fetos sūris pasižymi dideliu druskos kiekiu, bet jis turi daug naudos ir mūsų organizmui. Šis sūris turi daug baltymų, kalcio, fosforo, vitamino B12. Taip pat fetoje yra probiotikų, kurie susidaro fermentacijos metu. Šis sūris turi mažiau laktozės, tad gali tikti ir netoleruojantiems karvės pieno produktų.

Kaip pagaminti salotas su feta?
Daržovės: jas supjaustome: pomidorus perpjauname per pusę, saulėje džiovintus pomidorus, agurkus, svogūnus ir alyvuoges smulkiai supjaustome. Petražoles susmulkiname.
Padažas: indelyje sumaišome visus padažo produktus.
Avinžirniai: perplauname po tekančiu vandeniu.
Salotos: į didelį indą sudedame visus salotų produktus, išskytus fetą. Supilame padažą ir viską išmaišome.
Feta: ją sutrupiname fetą ir sumaišome su salotomis.
Kiti salotų receptai su feta:
- Granatų salotos su feta
- Avinžirnių salotos su feta ir batono skrebučiais
- Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir feta
- Burokėlių salotos su feta






Salotos su feta
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 382 kcal, angliavandenių 24,1 g, riebalų 26,6 g, baltymų 12,2 g
- Paruošimo laikas: 10 min.
Jums reikės:
- 150 g fetos sūrio
- 1 (240 g grynojo kiekio) skardinės garuose virtų avinžirnių
- 1/2 ilgavaisio agurko
- 200 g vyšninių pomidorų
- 70 g kalamata alyvuogių
- 3–4 skiltelės saulėje džiovintų pomidorų
- 1/2 raudonojo svogūno
- saujelės petražolių
Padažas:
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
- 1 arbat. š. Dižono garstyčių
- 2 arbat. š. skysto medaus
- 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Supjaustome visas daržoves: pomidorus perpjauname per pusę, saulėje džiovintus pomidorus, agurkus, svogūnus ir alyvuoges smulkiai supjaustome. Petražoles susmulkiname.
- Indelyje sumaišome visus padažo produktus.
- Avinžirnius perplauname po tekančiu vandeniu.
- Į didelį indą sudedame visus salotų produktus, išskyrus fetą. Supilame padažą ir viską išmaišome. Sutrupiname fetą ir sumaišome su salotomis.