Skip to content

Salotos su jautiena arba mėsainis lėkštėje

Salotos su jautiena
Pasidalinkite su draugais:

Šios salotos su jautiena gali būti sveika ir gardi alternatyva tikriems mėsainiams. Salotų pagrindą sudaro malta jautiena, lydytas čederio sūris, marinuoti agurkai, pomidorai, salotų lapai – beveik visi mėsainių ingredientai, išskyrus bandelę ir bulvytes. Tad šios salotos patiks tiems, kurie nori pajusti burgerio skonį, bet kartu ieško sveikesnio šio patiekalo varianto.

Salotų padažą galite pasigaminti patys iš majonezo ir kečupo arba galite naudoti pirktinį mėsainių padažą. Taip pat šioms salotoms tiks česnakinis ar jogurtinis padažas.

Salotos su jautiena

Kaip pagaminti salotas su jautiena?

Jautiena: įkaitiname keptuvę ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudedame maltą jautieną, užberiame prieskonių, druskos, pipirų. Kepame apie 10 minučių, kol mėsa kiek apskrus, išgaruos skystis. Ant viršaus uždedame sūrio riekeles ir kepame, kol jos aptirps. Viską išmaišome, leidžiame mėsai atvėsti.

Padažas: indelyje sumaišome visus padažo produktus.

Daržovės: supjaustome salotų lapus, į 4 dalis perpjauname vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustome agurkus.

Jautienos salotų patiekimas: į lėkštę dedame romanines salotas, mėsą, pomidorus, agurkus ir apšlakstome padažu.

    Kiti salotų su mėsa receptai:

    Salotų su jautiena gaminimas

    Salotos su malta jautiena

    Mėsos salotos

    Salotos su jautiena

    • Porcijų skaičius: 4
    • 1 sušio maistinė vertė: 401 kcal, angliavandenių 4,5 g, riebalų 28,8 g, baltymų 27,5 g
    • Paruošimo laikas: 30 minučių

    Jums reikės:

    • 400 g maltos jautienos (geriausia rinktis brandintą)
    • maltos mėsos prieskonių
    • 2 riekelių lydyto čederio sūrio
    • 100 g romaninių salotų
    • 250 g vyšninių pomidorų
    • 10–12 nedidelių marinuotų agurkų
    • 1 valg. š. kečupo
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

    Padažas:

    • 1/3 st. majonezo
    • 2 valg. š. kečupo
    • 1 arbat. š. obuolių acto
    • 1 arbat. š. garstyčių
    • 1/4 arbat. š. česnakų granulių

    Gaminimas:

    1. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudedame maltą jautieną, užberiame prieskonių, druskos, pipirų. Kepame apie 10 minučių, kol mėsa kiek apskrus, išgaruos skystis. Ant viršaus uždedame sūrio riekeles ir kepame, kol jos aptirps.
    2. Viską išmaišome, leidžiame mėsai atvėsti.
    3. Indelyje sumaišome visus padažo produktus.
    4. Pasiruošiame daržoves: supjaustome salotų lapus, į 4 dalis perpjauname vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustome agurkus.
    5. Salotų patiekimas: į lėkštę dedame romanines salotas, mėsą, pomidorus, agurkus ir apšlakstome padažu.

    Pasidalinkite su draugais:
    author avatar
    Salotų Fėja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *