Šios salotos su kepta vištiena yra greitai ir paprastai pagaminamos, maistingos, gali tikti ir sotiems pietums. Naudojome vištienos krūtinėlę, kurią trumpai pamarinavome su jogurtu. Iškepusi ji buvo minkšta ir sultinga. Padažą gaminome irgi iš jogurto. Jis buvo lengvas ir gaivus. Galima rinktis tiek įprastą jogurtą, tiek graikišką. Taip pat šį patiekalą gaminome su romaninėmis salotomis, vyšniniais pomidorais, agurku, konservuotais kukurūzais, batono skrebučiais.
Salotos su kepta vištiena puikiai tik ir į pietų dėžutę, kai maisto nėra galimybės pasišildyti, bet norite valgyti subalansuotą patiekalą su daug baltymų, daržovių, sudėtinių angliavandenių (tad rinkitės viso grudo batoną).
Kaip pagaminti šias salotas su kepta vištiena?
Pasiruoškite vištieną: vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sumaišykite su jogurtu, prieskoniais. Palikite marinuotis apie 20 min. kambario temperatūroje arba šaldytuve apie valandą. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 7–8 min. iš abiejų pusių. Geriau, kad vištienos gabaliukais nesiliestų vieni prie kitų, todėl galite kepti per du kartus, jeigu keptuvė mažesnė.
Batono kubelius sudėkite į sausą keptuvę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite, kol lengvai apskrus. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, sudėkite vištieną, užpilkite padažu. Arba salotas galite sluoksniuoti lėkštėje po vieną porciją. Batono skrebučius uždėkite ant salotų prieš valgant.
Kitos salotos su vištiena:
Salotos su kepta vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 400 kcal, angliavandenių 17,1 g, riebalų 23,4 g, baltymų 29,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
Vištiena:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 3 valg. š. jogurto (įprasto ar graikiško)
- 1 1/2 arbat. š. vištienos prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Salotos:
- 120 g romaninių salotų lapų, supjaustytų
- 1/3 ilgavaisio agurko, supjaustyto nedideliais gabaliukais
- 120 g vyšninių pomidorų, perpjautų į kelias dalis,
- 80 g konservuotų kukurūzų
- 50 g batono skrudinimui, supjaustyto kubeliais
Padažas:
- 6 valg. š. jogurto (įprasto ar graikiško)
- 2 valg. š. šviežių krapų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. raudonojo vyno acto
- 1 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sumaišykite su jogurtu, prieskoniais. Palikite marinuotis apie 20 min. kambario temperatūroje arba šaldytuve apie valandą.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 7–8 min. iš abiejų pusių. Geriau, kad vištienos gabaliukais nesiliestų vieni prie kitų, todėl galite kepti per du kartus, jeigu keptuvė mažesnė.
- Batono kubelius sudėkite į sausą keptuvę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite, kol lengvai apskrus.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves, sudėkite vištieną, užpilkite padažu. Arba salotas galite sluoksniuoti lėkštėje po vieną porciją. Batono skrebučius uždėkite ant salotų prieš valgant.