Skip to content

Salotos su vištiena ir ananasu – gaivios, pikantiško skonio ir sočios

Salotos su vištiena ir ananasu
Pasidalinkite su draugais:

Šios salotos su vištiena ir ananasu yra kiek neįprastos, jos patiks tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ar dar neatsibodusio. Jeigu nesate gaminę panašių salotų, tikrai nustebsite, kad vištiena ir ananasai tobulai dera tarpusavyje. Geriausia naudoti konservuotus ananasus savo sultyse. Taip pat šias salotas gaminome su salieru ir migdolais. Salierų stiebai sukuria skonių kontrastą su saldoku ananasu. Taip pat salierai kartu su migdolais suteikia gaivumo ir traškumo šioms salotoms.

Naudojome keptą vištienos krūtinėlę, bet tinka ir virta vištiena. Taip pat dalį majonezo galite keisti į grietinę ar graikišką jogurtą.

Salotos su vištiena ir ananasu

Kaip pagaminti salotas su vištiena ir ananasu?

Vištiena: krūtinėlę perpjauname išilgai į dvi dalis, lengvai išmušame, kad gabaliukai būtų vienodo storio. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Palaikome kambario temperatūroje apie 15 minučių.

Keptuvėjė įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių po 5 minutes. Išimame iš keptuvės ir 5 minutes leidžiame pravėsti. Tada vištienos filė smulkiai supjaustome.

Migdolai: juos smulkiai sukapojame ir trumpai pakepiname sausoje keptuvėje.

Salieras: jį smulkiai supjaustome, ananasus nusunkiame, irgi smulkiai supjaustome.

Padažas: indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, druską ir pipirus.

Salotos: dubenyje sumaišome visus salotų produktus, patiekdami užberiame susmulkintų petražolių.

Kiti salotų receptai su vištiena:

Kepta vištiena

    Salotos su vištiena

    Gaivios vištienos salotos

    Vištienos salotos

    Salotos su vištiena

    Salotos su vištiena ir ananasu

    • Porcijų skaičius: 3
    • 1 porcijos maistinė vertė: 380 kcal, angliavandenių 11,5 g, riebalų 25,1 g, baltymų 27,4 g
    • Paruošimo laikas: 20 min.

    Jums reikės:

    • 250 g vištienos krūtinėlės
    • 1 st. (170 g) konservuotų ananasų sultyse
    • 2 saliero stiebų
    • 1/4 st. migdolų
    • 3 valg. š. (45 g) majonezo
    • 1/2 arbat. š. garstyčių
    • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių
    • šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
    • petražolių, papuošimui

    Gaminimas:

      1. Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai į dvi dalis, lengvai išmušame, kad gabaliukai būtų vienodo storio. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Palaikome kambario temperatūroje apie 15 minučių.
      2. Keptuvėjė įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių po 5 minutes.
      3. Išimame iš keptuvės ir 5 minutes leidžiame pravėsti. Tada vištienos filė smulkiai supjaustome.
      4. Migdolus smulkiai sukapojame ir trumpai pakepiname sausoje keptuvėje.
      5. Salierą smulkiai supjaustome, ananasus nusunkiame, irgi smulkiai supjaustome.
      6. Indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, druską ir pipirus.
      7. Dubenyje sumaišome visus salotų produktus, patiekdami užberiame susmulkintų petražolių.
      Pasidalinkite su draugais:
      author avatar
      Salotų Fėja

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *