Šios salotos su vištiena ir ananasu yra kiek neįprastos, jos patiks tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ar dar neatsibodusio. Jeigu nesate gaminę panašių salotų, tikrai nustebsite, kad vištiena ir ananasai tobulai dera tarpusavyje. Geriausia naudoti konservuotus ananasus savo sultyse. Taip pat šias salotas gaminome su salieru ir migdolais. Salierų stiebai sukuria skonių kontrastą su saldoku ananasu. Taip pat salierai kartu su migdolais suteikia gaivumo ir traškumo šioms salotoms.
Naudojome keptą vištienos krūtinėlę, bet tinka ir virta vištiena. Taip pat dalį majonezo galite keisti į grietinę ar graikišką jogurtą.
Kaip pagaminti salotas su vištiena ir ananasu?
Vištiena: krūtinėlę perpjauname išilgai į dvi dalis, lengvai išmušame, kad gabaliukai būtų vienodo storio. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Palaikome kambario temperatūroje apie 15 minučių.
Keptuvėjė įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių po 5 minutes. Išimame iš keptuvės ir 5 minutes leidžiame pravėsti. Tada vištienos filė smulkiai supjaustome.
Migdolai: juos smulkiai sukapojame ir trumpai pakepiname sausoje keptuvėje.
Salieras: jį smulkiai supjaustome, ananasus nusunkiame, irgi smulkiai supjaustome.
Padažas: indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, druską ir pipirus.
Salotos: dubenyje sumaišome visus salotų produktus, patiekdami užberiame susmulkintų petražolių.
Kiti salotų receptai su vištiena:
- Salotos su virta vištiena, vynuogėmis ir salierais
- Salotos su kepta vištiena, daržovėmis ir jogurtiniu padažu
- Vištienos ir mangų salotos
Salotos su vištiena ir ananasu
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 380 kcal, angliavandenių 11,5 g, riebalų 25,1 g, baltymų 27,4 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 250 g vištienos krūtinėlės
- 1 st. (170 g) konservuotų ananasų sultyse
- 2 saliero stiebų
- 1/4 st. migdolų
- 3 valg. š. (45 g) majonezo
- 1/2 arbat. š. garstyčių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių
- šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
- petražolių, papuošimui
Gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai į dvi dalis, lengvai išmušame, kad gabaliukai būtų vienodo storio. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname druska, pipirais ir saldžiąja paprika. Palaikome kambario temperatūroje apie 15 minučių.
- Keptuvėjė įkaitiname šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių po 5 minutes.
- Išimame iš keptuvės ir 5 minutes leidžiame pravėsti. Tada vištienos filė smulkiai supjaustome.
- Migdolus smulkiai sukapojame ir trumpai pakepiname sausoje keptuvėje.
- Salierą smulkiai supjaustome, ananasus nusunkiame, irgi smulkiai supjaustome.
- Indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, druską ir pipirus.
- Dubenyje sumaišome visus salotų produktus, patiekdami užberiame susmulkintų petražolių.