Šis sushi receptas yra nesunkiai pagaminamas ir pavyks net ir tiems, kurie dar nemoka jų gaminti. Į sušių vidų dėjome susmulkintas krabų lazdeles, majonezą, avokadą ir agurką. Šie produktai puikiai dera tarpusavyje. Šiuose sušiuose yra ganėtinai daug įdaro, o jis yra gaivus, turi truputį aštrumo.
Sušiams pagaminti reikės specialaus bambukinio kilimėlio, maistinės plėvelės ir aštraus peilio. Šie maki sušiai yra nedideli, nes juos pjausčiau ploniau nei įprastai. Dažniausiai iš vieno sušio ritinėlio išeina apie 8 sušiai, o aš pjausčiau į 10–11 dalių.

Produktai, kurių reikės sušių gaminimui:
- Sušių ryžiai
- Ryžių actas
- Kepinti jūros dumblių lapai
- Krabų lazdelės
- Avokadas
- Ilgavaisis agurkas
- Cukrus
- Druska
Patiekimui:
- Sojų padažas
- Marinuotas imbieras
- Vasabių pasta
- „Sriracha“ majonezas
Kaip pagaminti sushi su krabų lazdelėmis, avokadu ir agurku?
Išsiverdame sušių ryžius, juos atvėsiname. Mažame puode pakaitiname ryžių actą, cukrų. Juos sumaišome su ryžiais.
Agurko minkštimą išskobiame, agurką supjaustome juostelėmis, avokadą – skiltelėmis.
Ant dumblio lapo dedame ryžius, drėgnomis rankomis juos išlyginame. Ant vidurio dedame susmulkintas krabų lazdeles, šalia dedame agurko juosteles, ant viršaus – avokadą. Susukame į ritinėlį ir supjaustome į 10 dalių.
Kiti sushi receptai:






Sushi receptas su krabų lazdelėmis, avokadu ir agurku
- Porcijų skaičius: 20 nedidelių sušių
- 1 sušio maistinė vertė: 42 kcal, angliavandenių 7,7 g, riebalų 0,8 g, baltymų 1,3 g
- Paruošimo laikas: 50 minučių
Jums reikės:
- 140 g (2/3 stiklinės) nevirtų sušių ryžių
- 150 g krabų lazdelių
- 2 valg. š. majonezo
- 1 arbat. š. „Sriracha“ majonezo
- 2 kepintų jūros dumblių lapų (yaki nori)
- 1/2 avokado
- 1/4 ilgavaisio agurko
- 1/2 valg. š. ryžių acto
- 1/2 valg. š. cukraus
- 1/4 arbat. š. Himalajų druskos
- Patiekimui: sojų padažo, marinuoto imbiero, sezamų sėklų, vasabių pastos, „Sriracha“ majonezo
Gaminimas:
- Pasiruošiame sušių ryžius: perplauname po tekančiu vandeniu, kiaurasamtyje paliekame nuvarvėti apie 20 minučių.
- Sudedame į puodą, vandens įpilame dvigubai daugiau nei naudojame sušių, įberiame druskos. Puodą uždengiame dangčiu. Kai vanduo pradės virti, sumažiname ugnį iki mažos ir verdame apie 16 minučių. Išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtus ryžius apie 10 minučių.
- Ryžius perkeliame į indą, laikome uždengtus su rankšluosčiu ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Į mažą puodą supilame ryžių actą, suberiame cukrų. Trumpai pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname ir po truputį sumaišome su ryžiais. Geriausia maišyti šakute ar specialia ryžių mentele.
- Daržovių paruošimas: iš agurko šaukštu išskobiame minkštimą, agurką supjaustome juostelėmis. Nulupame avokadą ir jį supjaustome (galima apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų).
- Krabų lazdelės: Jas susmulkiname su šakute, sumaišome su majonezu ir su „Sriracha“ majonezu.
- Kilimėlį sušiams apvyniojame su maistine plėvele. Ant jo uždedame dumblių lapą blizgia puse į apačią.
- Sušių formavimas: ant lapo dedame maždaug 3/4 stiklinės ryžių. Juos drėgnomis rankomis padengiame ant lapo, paliekant kelis centimetrus viršuje.
- Ant vidurio dedame susmulkintas krabų lazdeles, tada avokado skilteles, agurkų juosteles. Atsargiai susukame į ritinėlį, sušių siūlė turi likti apačioje.
- Ritinėlį galima palaikyti truputį šaldytuve. Su aštriu peiliu perpjauname į 10 dalių. Peilį prieš kiekvieną pjovimą nuvalome ir sušlapiname vandeniu.
- Patiekimas: į indelį įsipilame sojų padažo, patiekiame su marinuotu imbieru, vasabiu, „Sriracha“ majonezu, apibarstome sezamų sėklomis.