Skip to content

Valdorfo salotos: jų paragavę, gaminsite dar ne kartą

Valdorfo salotos
Pasidalinkite su draugais:

Valdorfo salotos – jų pavadinimą turbūt yra girdėję visi, bet ar visi yra jų ragavę? Nors pasaulyje šios salotos yra išties gerai žinomos, bet mūsų krašte Valdorfo salotos nėra ypač paplitusios. Tad jeigu dar nesate ragavę šių klasikinių salotų, siūlome jas pasigaminti ir pasimėgauti puikiu jų skoniu!

Valdorfo salotoms daugiau nei šimtas metų, o jos buvo sukurtos Niujorko viešbutyje Waldorf-Astoria. Iš pradžių jos buvo gaminamos tik iš obuolio, salierų stiebų ir majonezo. Laikui bėgant receptas pakito ir jame atsirado vynuogės, graikiniai riešutai. Taip pat galima rasti receptų su kepta ar virta vištiena. Šios salotos tinka tiek švenčių proga, tiek paprastą dieną. Mes Valdorfo salotas gaminome ne tik su majonezu, bet ir su graikišku jogurtu. Jis salotoms suteikė gaivumo.

Valdorfo salotos

Kokių ingredientų reikės Valdorfo salotoms?

  • Obuolio (Granny Smith, Golden)
  • Saliero stiebo
  • Vynuogių (besėklių)
  • Graikinių riešutų
  • Petražolių
  • Padažui: majonezo, graikiško jogurto, citrinos sulčių, medau, druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti Valdorfo salotas?

Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais, salierą – smulkiai, vynuoges perpjaukite per pusę, riešutus stambiai sukapokite, petražoles susmulkinkite.

Atskirai sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, citrinos sultis, medų, druską ir juoduosius pipirus. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus. Į didelį dubenį sudėkite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Panašių salotų receptai:

Valdorfo salotų gaminimas

Obuolys

Vynuogės

Salieras

Graikiniai riešutai

Salotos su salieru

Gaivios salotos su salieru

Vaisių ir riešutų salotos

Valdorfo salotos

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 181 kcal, angliavandenių 21,5 g, riebalų 10,3 g, baltymų 3,0 g
  • Paruošimo laikas: 15 min.

Jums reikės:

  • rūgštesnio ar saldžiarūgščio obuolio (Granny Smith, Golden)
  • saliero stiebo
  • 1/2 st. besėklių vynuogių
  • 1/3 st. graikinių riešutų
  • 1 valg. š. petražolių
  • majonezo, 2 valg. š.
  • graikiško jogurto, 1 valg. š.
  • citrinos sulčių, 1 arbat. š.
  • skysto medaus, 1 arbat. š.
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais, salierą – smulkiai, vynuoges perpjaukite per pusę, riešutus stambiai sukapokite, petražoles susmulkinkite.
  2. Atskirai sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, citrinos sultis, medų, druską ir juoduosius pipirus.
  3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite riešutus.
  4. Į didelį dubenį sudėkite visus salotų ingredientus, supilkite padažą ir viską išmaišykite.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *