Skip to content

Kepti sušiai paprasčiau: sušių krepšeliai su lašiša

Kepti sušiai
Pasidalinkite su draugais:

Šie kepti sušiai yra paprastai pagaminamas užkandis, kurį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Jeigu norite svečius pavaišinti šiais gardžiais sušių krepšeliais, tikrai rekomenduojų išbandyti šį receptą. Man jis yra tikras atradimas, nes sušių krepšeliai primena keptus sušius, bet pagaminami daug paprasčiau. Taip pat jie atrodo gražiai ir gali tapti tikra jūsų vaišių stalo puošmena!

Šiems sušių krepšeliams pagaminti reikės metalinės keksiukų kepimo formos. Iškepę krepšeliai gerai išlaiko savo formą, nesuplyšta. Vietoj lašišos galite naudoti krabų lazdeles. Taip pat jeigu neturite sušių ryžių, galite juos keisti į paprastus.

Kepti sušiai

Kaip pagaminti keptų sušių krepšelius?

Išsiverdame sušių ryžius, juos atvėsiname ir sumaišome su ryžių actu.

Lašišą supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su sojų padažu ir majonezu. Jūros dumblių lapus perpjauname į 4 dalis. Ant jų dedame ryžius. Sudedame lapus į 12 keksiukų kepimo formą.

Į vidų pridedame lašišos. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių. Iškepusius apšlakstome „Sriracha“ majonezu, uždedame smulkiai pjaustyto agurko, užbarstome sezamų sėklomis.

Kiti sušių receptai:

Kepti sušiai gaminimas

Sušių ryžiai

Sušių krepšeliai

Paprasti sušiai

Kepta lašiša

Sušių krepšeliai

Naminiai sušiai

Kepti sušiai paprasčiau: sušių krepšeliai su lašiša

  • Porcijų skaičius: 12 krepšelių
  • 1 krepšelio maistinė vertė: 101 kcal, angliavandenių 7,3 g, riebalų 4,3 g, baltymų 7,9 g
  • Paruošimo laikas: 50 minučių

Jums reikės:

Lašiša:

  • 400–500 g lašišos filė
  • 1/2 valg. š. sojų padažo
  • 1/2 valg. š. majonezo
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Sušių krepšeliai:

  • 100 g sušių ryžių
  • 3 kepintų jūros dumblių lapų (yaki nori)
  • 1/4 ilgavaisio agurko
  • sezamų sėklų, užbarstymui
  • „Sriracha“ majonezo, apšlakstymui
  • 1 arbat. š. ryžių acto

Gaminimas:

  1. Išsiverdame sušių ryžius: perplauname po tekančiu vandeniu, kiaurasamtyje paliekame nuvarvėti apie 20 minučių. Juos suberiame į puodą, vandens įpilame dvigubai daugiau nei naudojame sušių, įberiame druskos. Puodą uždengiame dangčiu. Kai vanduo pradės virti, sumažiname ugnį iki mažos ir verdame apie 16 minučių. Išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtus ryžius apie 10 minučių.
  2. Ryžius perkeliame į indą, laikome uždengtus su rankšluosčiu ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Į ryžius įpilame ryžių acto ir išmaišome.
  3. Lašiša: supjaustome ją nedideliais kubeliais. Inde sumaišome su sojų padažu ir majonezu, užberiame pipirų. Viską išmaišome.
  4. Jūros dumblių lapus sukarpome į 4 dalis.
  5. Formuojame krepšelius: ant kiekvieno dumblio lapo (blizgia puse į apačią) dedame apie 1 valg. š. ryžių (galima tą daryti drėgnomis rankomis). Visus lapus sudedame į keksiukų kepimo formą.
  6. Į vidų paskirstome lašišą.
  7. Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių ar kol viršus bus truputį apskrudęs.
  8. Apšlakstome „Sriracha“ majonezu, uždedame smulkiai pjaustyto agurko, užbarstome sezamų sėklomis. Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *