Šios salotos su halloumi, smidrais ir avinžirniais yra pavasariškos, gaivios, bet kartu ir sočios. Halloumi sūrį trumpai pakepinome keptuvėje, taip pat pakepinome ir supjaustytus smidrus. Taip pat salotas gaminome su salotų mišiniu, vyšniniais pomidorais, agurkais, konservuotais kukurūzais.
Halumio sūris puikiai tinka kepimui keptuvėje ar ant grotelių. Jo kilmė siejama su Kipru, o pats sūris būdavo gaminamas iš šviežio ožkų ir avių pieno. Dabar jis gaminamas sumaišant šių rūšių pieną su karvės. Halumio sūris yra kaloringas, jame daug baltymų, kalcio ir druskos.
Smidrų paruošimas: jeigu jie nėra ypač švieži, smidrų apačia bus sumedėjusi. Ją geriausia nulaužti per tą vietą, kurioje smidras lūžta. Sumedėjusią dalį galima nuskusti ir panaudoti verdant sriubą.
Kaip pagaminti salotas su halloumi, smidrais ir avinžirniais?
Iš pradžių pakepinkite smidrus: nulaužkite jų sumedėjusią apačią. Smidrus supjaustykite į 3–4 dalis. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite smidrus ir pakepinkite keletą minučių, galite įpilti šlakelį vandens. Kai jie suminkštės, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
Halumio sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos pakepinkite sausoje keptuvėje (jeigu keptuvė svylanti, galite įpilti truputį aliejaus), kol išgaruos skystis. Geriausia, kad sūrio gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Patiekite salotas į lėkštę: sudėkite daržoves, avinžirnius, halumio sūrį, apibarstykite krapais, supilkite padažą.
Kiti receptai su sūriu:
- Lęšių salotos su daržovėmis ir keptu varškės sūriu
- Cukinijos salotos su graikišku salotu sūriu, kukurūzais
- Burokėlių salotos su feta
Salotos su halloumi, smidrais ir avinžirniais
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 416 kcal, angliavandenių 21,9 g, riebalų 27,0 g, baltymų 21,0 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Jums reikės:
- 200 g halloumi sūrio
- 1/2 (120 g) skardinės konservuotų avinžirnių
- 125 g smidrų
- 50 g salotų mišinio
- 125 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 1/4 ilgavaisio agurko, smulkiai supjaustyto
- 4 valg. š. konservuotų kukurūzų
- 1 arbat. š. šviežių krapų, susmulkintų
Padažas:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 1/2 valg. š. Modenos balzaminio acto
- 1/2 valg. š. skysto medaus
- 1/2 arbat. š. dž. bazilikų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Pasiruoškite smidrus: nulaužkite smidrų sumedėjusią apačią. Supjaustykite į 3–4 dalis. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite smidrus ir pakepinkite keletą minučių, galite įpilti šlakelį vandens. Kai jie suminkštės, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
- Halumio sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos pakepinkite sausoje keptuvėje (jeigu keptuvė svylanti, galite įpilti truputį aliejaus), kol išgaruos skystis. Geriausia, kad sūrio gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Patiekite salotas į lėkštę: sudėkite daržoves, avinžirnius, halumio sūrį, apibarstykite krapais, supilkite padažą.