Šios salotos su silke, bulvėmis, kiaušiniais ir žirneliais yra sočios, gardžios, primena baltą mišrainę. Mes naudojome silkių filė be aliejaus, bet puikiai tinka ir tradicinė silkė. Vietoj svogūnų laiškų puikiai tiks raudonasis svogūnas ar krapai.
Be patiekalų su silke nepraeina jokia didesnė šventė. Ji yra ne tik skani, bet ir naudinga sveikatai. Silkė yra puikus omega–3 riebalų rūgščių šaltinis, joje daug baltymų, galima rasti vitamino D, B12, seleno, jodo. Ši žuvis turi mažai gyvsidabrio, ypač palyginus su kitomis žuvimis, todėl ją galima vartoti dažnai.
Kokių reikės ingredientų salotoms su silke, bulvėmis ir kiaušiniais?
- Sūdytos silkių filė be aliejaus
- Bulvių
- Kiaušinių
- Konservuotų žirnelių
- Majonezo
- Garstyčių
- Svogūno laiško
- Juodųjų pipirų
Kaip pagaminti šias salotas su silke, bulvėmis ir kiaušiniais?
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Jas nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Smulkiai supjaustykite kiaušinius. Silkių filė nusausinkite, irgi smulkiai supjaustykite. Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientus kartu su majonezu ir garstyčiomis.
Kiti receptai su žuvimi:
- Salotos su skumbre, kiaušiniais ir bulvėmis
- Kiaušinių salotos su lašiša ir žirneliais
- Lengvos salotos su lašiša ir kiaušiniais
Salotos su silke, bulvėmis ir kiaušiniais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 155 kcal, angliavandenių 11,1 g, riebalų 7,7 g, baltymų 8,9 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
- 2 sūdytos silkių filė be aliejaus
- 4 nedidelių bulvių
- 2 kietai virtų kiaušinių
- 70 g smulkių konservuotų žirnelių
- 2 valg. š. majonezo
- 1/2 arbat. š. garstyčių
- svogūno laiško, susmulkinto
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Jas nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Smulkiai supjaustykite kiaušinius. Silkių filė nusausinkite, irgi smulkiai supjaustykite.
- Dideliame inde sumaišykite visus salotų ingredientus kartu su majonezu ir garstyčiomis.