Skip to content

Vaisių salotos – sveikas ir gaivus desertas

Vaisių salotos
Pasidalinkite su draugais:

Vaisių salotos gali būti puikus desertas jūsų kasdieniam ar šventiniam stalui. Jos yra gaivios ir greitai pagaminamos. Šios vaisių salotos puikiai atgaivins po sočių pietų, kai dar norisi kažko saldaus, bet kartu ir lengvo. Salotas galima patiekti tiek vienas, tiek kartu su ledais ar jogurtu. Vaisių salotos patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Jos yra naturaliai saldžios, bet jeigu norite dar saldumo, galite įpilti truputį skysto medaus ar kito saldiklio.

Mes rekomenduojame naudoti tokius vaisius ir uogas, kurie gali ilgiau stovėti, nėra visiškai minkšti ar pernokę. Galima naudoti ir kitokius vaisius ar uogas. Puikiai tiks persikai, abrikosai, nektarinai, mandarinai, ananasas, mangas, gervuogės, slyvos ir t.t.

Kokių reikės vaisių ir uogų šioms salotoms?

  • Obuolio
  • Apelsino
  • Kivio
  • Vynuogių
  • Braškių
  • Šilauogių
Vaisių salotos

Kaip pagaminti šias vaisių salotas?

Visus vaisius supjaustykite nedideliais gabaliukais (nei stambiai, nei smulkiai). Braškes ir vynuoges perpjaukite per pusę, iš apelsino išspauskite kelis šaukštus sulčių. Dubenyje sumaišykite visas vaisių salotų sudedamąsias dalis, įpilkite apelsinų sulčių. Salotas geriausia suvartoti tą pačią dieną. Patiekite vienas arba su jogurtu, ledais.

Kiti salotų receptai su vaisiais ar uogomis:

Vaisių salotų ingredientai

Braškės

Kivis

Obuolys

Apelsinas

Vaisių salotų gaminimas

Gaivios vaisių salotos

Vaisių salotos receptas

Šviežių vaisių salotos

Uogų ir vaisių salotos

Vaisių salotos

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 106 kcal, angliavandenių 26,3 g, riebalų 0,5 g, baltymų 1,4 g
  • Paruošimo laikas: 10 min.

Jums reikės:

  • Obuolio
  • Apelsino
  • Kivio
  • 150 g vynuogių
  • 150 g braškių
  • 80 g šilauogių
  • 2 valg. š. šviežio apelsino sulčių

Gaminimas:

  1. Visus vaisius supjaustykite nedideliais gabaliukais (nei stambiai, nei smulkiai). Braškes ir vynuoges perpjaukite per pusę, iš apelsino išspauskite kelis šaukštus sulčių.
  2. Dubenyje sumaišykite visas vaisių salotų sudedamąsias dalis, įpilkite apelsinų sulčių. Salotas geriausia suvartoti tą pačią dieną. Patiekite vienas arba su jogurtu, ledais.

Pasidalinkite su draugais:
author avatar
Salotų Fėja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *